Sivas Hıdırnalı Köyü

Sivas Hıdırnalı Köyü

Hıdırnalı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Hıdırnalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Hıdırnalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hıdırnalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hıdırnalı köyü son dakika gelişmeleri, Hıdırnalı köyüne özgü yemekler, Hıdırnalı köyünün tarihi, Hıdırnalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hıdırnalı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hıdırnalı, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Rivayetlere göre Hıdır Baba adında bir evliya savaş zamanında düşmanı kovalarken köyün üst tarafında bugün hala bulunan karşılıklı iki kaya arasından atıyla atlamak ister. Fakat aradaki mesafe uzak olduğu için karşıya geçemez. At bu uzak mesafeyi atlayamaz ancak kayanın bir yüzüne ulaşabilir fakat yuvarlanırlar. Hıdır Baba orada düşerek şehit olur. Atın karşı kayada bir nal izi bulunur. 1990'lı yıllara kadar nal izleri görülmekte idi. Fakat her hâlde yağmur, kar gibi havanın etkisi ile şu an görmek mümkün değildir. Halk bundan esinlenerek köyün ismini Hıdırnalı koyar. Bugün hala Hıdır Baba'nın türbesi bu kayanın üstünde bulunur.Köyün geçmişi ile ilgili rivayetler araştırmaya muhtaçtır. Ancak en az beş altı nesil yaşadığına göre, 1850'li yıllara kadar dayanan bir geçmişinin olduğu söylenebilir. Köyde tarihi binanın ve eserin olmaması yapı malzemesi ile ilgili olabilir. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında ve öncesinde köyden birçok şehit verilmiştir. Özellikle Erzurum-Kars cephesinde şehit olan ya da düşmana esir olarak orada kalanların hikâyesi hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır.Sivas merkezine 30 km uzaklıktadır.

Hıdırnalı köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Hıdırnalı köyü resimleri ve Hıdırnalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? HıdırnalıSivas arası kaç km? Hıdırnalı köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hıdırnalı köyünde doğan biri var mı? Hıdırnalı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.