Sivas Karabalçık Köyü

Sivas Karabalçık Köyü

Karabalçık köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Karabalçık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Karabalçık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karabalçık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabalçık köyü son dakika gelişmeleri, Karabalçık köyüne özgü yemekler, Karabalçık köyünün tarihi, Karabalçık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabalçık köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karabalçık, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Köyün eski yerinden şu anki yerleşim bölgesine geçişi, Osmanlı-Rus Savaşı (1877-1878) esnasında, 19. yüzyılın sonlarına doğru gerçekleşmiştir. Geçiş sebebinin, elverişsiz iklim koşulları oldugu tahmin edilmektedir. Şu anki yerleşim bölgesine ilk geçenlerin, "Halil Kişi" ve "Kara Salih" olduğu söylenmektedir. Tarihi ve kültürel öneme ve değere sahip Hüseyin Abdal'a ait olan ve Karabalçık'ta bulunan evin, şu anki yerleşim bölgesine taşınmasının da "Kara Salih" tarafından gerçekleştirildiği bilgisi bulunmaktadır.

Karabalçık köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Karabalçık köyü resimleri ve Karabalçık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? KarabalçıkSivas arası kaç km? Karabalçık köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Karabalçık köyünde doğan biri var mı? Karabalçık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.