Sivas Kartalca Köyü

Sivas Kartalca Köyü

Kartalca köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kartalca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Kartalca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kartalca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kartalca köyü son dakika gelişmeleri, Kartalca köyüne özgü yemekler, Kartalca köyünün tarihi, Kartalca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kartalca köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kartalca, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.

Dik kayalıkların çok oluşu sebebiyle yırtıcı kuşların yaşamasına elverişli bir ortam bulunduğu için yakın tarihlere kadar kartallar ve yuvaları çok sık görüldüğü için bu ad verilmiştir. Başka bir rivayet göre ise Kayabaşı olarak bilinen bu kayalıklarda Kartal Baba isimli bir evliyanın mezarı bulunduğuna dairdir.

Köyün tarihi eskilere dayanmakla birlikte Oğuzların, Bozok kolunun, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen Aşiretine mensupturlar ve 12. asırda Halep üzerinden bugünkü topraklara gelip yerleşmişlerdir.

Literatüre Kartalca Nekropolü olarak geçmiştir. ("Nekropol", yaklaşık olarak "Kabristan" manasını karşılayan Yunanca bir sözcüktür.) Köyün 200 m kadar güneydoğusunda, yüksek bir kayalık bir tepe üzerindedir. Kartalca Köyü ile Kartalca Nekropolü arasında Üsgülüç Çayı akmaktadır. Nekropol kayalık tepenin neredeyse tamamını kaplamaktadır. Batı ucunda bir tümülüs vardır. Mezar kalıntıları düzgün blok taşlardan oluşmaktadır. Tümülüs kaçak kazılarla tahrip edilmiştir. İçerisindeki büyük taş bloklardan oluşan mezar odası açığa çıkmıştır. Nekropolün Roma-Bizans döneminde kullanıldığı tahmin edilmektedir.Tepe üzerindeki tek başına duran mezar ise 1950’li yıllarda vasiyeti üzerine oraya gömülen "Dikkulak" lakaplı bir köylüye ait olup eski buluntularla bir bağlantısı yoktur.

Sivas merkezine 65 km uzaklıktadır.

 

Kartalca köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Kartalca köyü resimleri ve Kartalca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kartalca Sivas arası kaç km? Kartalca köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kartalca köyünde doğan biri var mı? Kartalca Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.