Sivas Kızılkavraz Köyü

Sivas Kızılkavraz Köyü

Kızılkavraz köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kızılkavraz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Kızılkavraz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılkavraz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılkavraz köyü son dakika gelişmeleri, Kızılkavraz köyüne özgü yemekler, Kızılkavraz köyünün tarihi, Kızılkavraz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılkavraz köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılkavraz, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Kızılırmak'ın yanında yer alan köy halk arasında 93 muhaciri olarak bilinen ailelerinin yoğun olarak bulunduğu yerdir.Cumhuriyet öncesi dönemde Anadolu Ermenilerinin yoğun olarak yaşadığı yer olan Kızılkavraz köyünün ismi de o dönemlere dayanmaktadır. Cumhuriyet öncesi dönemde 72 haneli ve 600 nüfuslu bir köyken ismi de Ghavraz olan köyün adı sonraları Gavdara olmuştur. Sonraki dönemlerde köyün adı Kavraz'a dönüşmüştür. Halk arasında Kavraz olarak bilinen köye Kızılırmak'a yakınlığından dolayı Kızılkavraz denilmiştir. Ve hâlen de Kızılkavraz ismi kullanılmaktadır.Sivas merkezine 19 km uzaklıktadır.

Kızılkavraz köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Kızılkavraz köyü resimleri ve Kızılkavraz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılkavraz Sivas arası kaç km? Kızılkavraz köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Kızılkavraz köyünde doğan biri var mı? Kızılkavraz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.