Sivas Sorkuncuk Köyü

Sivas Sorkuncuk Köyü

Sorkuncuk köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Sorkuncuk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Sorkuncuk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sorkuncuk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sorkuncuk köyü son dakika gelişmeleri, Sorkuncuk köyüne özgü yemekler, Sorkuncuk köyünün tarihi, Sorkuncuk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sorkuncuk köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sorkuncuk, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir. Köyün tarihi eskilere dayanmakla birlikte Oğuzların, Bozok kolunun, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen Aşiretine mensupturlar ve 12. asırda Halep üzerinden bugünkü topraklara gelip yerleşmişlerdir. Türkiye'nin değişik yerlerinde ve Suriye'de bu aşirete bağlı yerleşim yerleri vardır.Köyün tarihçesine bakıldığında Bayat soyadlılar Yıldızeli'nin Bayat köyünden gelmişlerdir. Şahin soyadlılar Sofular köyünden gelmedir. Korucu soyadlılar Kayseri Sarımsaklı'dan gelmekte olup soy şecereleri Oruç Reis'e dayanmaktadır. Köyde önceden üç hane ermeni ailesi yaşdığı rivayet edilmektedir. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra köyün içme suyu bulunmadığından köy ahalisini dönemin Valisi Gemerek-Yeniçubuk 'a taşımak istemiş olup köy ahalisi bu teklifi kabul etmemiştir. Köyün adı köyde yetişen bodur sorgun ağacından gelmektedir.

Sivas merkezine 44 km uzaklıktadır. Köy dağlık ve düzlük olmak üzere ikiye ayrılır.düzlüklere öz dağlıklara bayır denir. Ortasından küçük bir çay geçer. Köyün yukarısında bu çayın oluşturduğu vadiler yer alır. Doğusunda yapalı, batısında Sarıdemir ve kabasakal kuzeyinde Keçili ve güneyinde Aylı köyü ile çevrilidir.

Sorkuncuk köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Sorkuncuk köyü resimleri ve Sorkuncuk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sorkuncuk Sivas arası kaç km? Sorkuncuk köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Sorkuncuk köyünde doğan biri var mı? Sorkuncuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.