Sivas Ulukapı Köyü

Sivas Ulukapı Köyü

Ulukapı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ulukapı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Ulukapı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulukapı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ulukapı köyü son dakika gelişmeleri, Ulukapı köyüne özgü yemekler, Ulukapı köyünün tarihi, Ulukapı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulukapı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulukapı, Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.

Köyün eski adı Hoşevefenk (farscada ) (venk) savasa hazirlik toplanma bolgesi anlaminageliyo .Koyun kurulusu 1700 lu yıllara kadar uzaniyo Bu yerlesim yerinin daha once rum yerlesim alani olarak bugun mezar yeriolan tepenin altinda kurulu oldugu rivayet olunur.Koyumuzde bulunan halkin bir kismi sivasdan gelip yerlesmistir.bunlardan Çavusdag soyadli sulalae ,daha onceki soyadlari ( lakaplari) Çuhadaroglu,sivasdaki cölogullarida akrabalaridir özdemirlerde sivasdan gelip yerlesenlerdendir.aynisoyadi tasimmakla beraber özdemirlerde cavusdagi sulalesiyle akrabadirlar.kosedag sulaleside koyumuz bolgesiolan damli cukurdan tasinmislardir.kosedaglarin.birkoluda sivas alahaci koyundedir.ozcanlarda sivas caskur koyunden gelip yerlesmislerdir . birgrup orada kalmistir caskur koyunde.Aydemir sulaleside sivasdan gelerek yerlesmislerdir.yildiz lar olarak bilinen sulalede zara bolgesinden gelip yerlesmislerdir.bunlarin bir koluda sivas inceaga koyundedirler.koyumuzde bulunan aslan soyadiyla anilan alide yildizlardan ayrilmadir.ceylanlar olarak bilinen sulalede sivas asa emirhan dan gelerek yerlesmislerdir polatlar olarak anilan sulalede sivas asa emirhan koyunden gelmedir .ve ayri soyadlari tasimakla beraber. ayni sulaleden ayrilmislardir.celan larin buyuk dedeleri habul .polatlarindedeleri dervistir ve kardeslerdir.koyumuzde sübutaylar olarak bilinen sulalede sivas dan gelip yerlesmislerdir .subutaylarin buyuk anne tarafi ekmekci hamdigillerden .babatarafi subutaylardandir..Kaynak Kişi nur laricinde yatsin ibo deededir. (ibrahim ceylan)dir gunumuze aktaran da yunis ceylandir.

Sivas merkezine 11 km uzaklıktadır.

Ulukapı köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Ulukapı köyü resimleri ve Ulukapı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulukapı Sivas arası kaç km? Ulukapı köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulukapı köyünde doğan biri var mı? Ulukapı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.