Sivas Yeniapardı Köyü

Sivas Yeniapardı Köyü

Yeniapardı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yeniapardı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas köyleri arasında yer alan Yeniapardı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yeniapardı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniapardı  köyü son dakika gelişmeleri, Yeniapardı  köyüne özgü yemekler, Yeniapardı  köyünün tarihi, Yeniapardı  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniapardı  köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniapardı , Sivas ilinin merkezine bağlı bir mahalledir.Köyün tarihi eskilere dayanmakla birlikte Oğuzların, Bozok kolunun, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen Aşiretine mensupturlar ve 12. asırda halep üzerinden bugünkü topraklara gelip yerleşmişlerdir. Ayrıca aynı aşirete bağlı 42 köy vardır.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Türkiye'nin değişik yerlerinde ve Suriye'de bu aşirete bağlı yerleşim yerleri vardır. köyün ileri gelenleri ve en eski aileleri şeyh osman ve oğullarıdır.bu sulale sivasa ilk gelen osmanlı torunlarındandır.köyde mezarlık içerisinde şeyh osman türbesi bulunmaktadır.Sivas merkezine 34 km uzaklıktadır.

 

Yeniapardı  köyü, Sivas ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Yeniapardı  köyü resimleri ve Yeniapardı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeniapardı  Sivas arası kaç km? Yeniapardı  köyü hava durumu? Sivas köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yeniapardı  köyünde doğan biri var mı? Yeniapardı  Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.