Sivaslı Yayalar Köyü

Sivaslı Yayalar Köyü

Yayalar Köyü haberleri, Sivaslı Yayalar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yayalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Yayalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Yayalar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yayalar Köyü son dakika gelişmeleri, Yayalar Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Yayalar Köyü nün tarihi, Yayalar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yayalar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yayalar Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yayalar Köyü Resimleri ve Yayalar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Yayalar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yayalar, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Yayalar yerleşiminden Osmanlı dönemine ait 1676 tarihli Avârız Defterinde bahsedilmiş olup, köyde 20 neferin yaşadığı belirtilmiştir.
Köyün ilk adının Yahyalar olduğu ve zamanla Yayalar olarak değiştiği söylenmektedir.
Uşak iline 40 km, Sivaslı ilçesine 12 km uzaklıktadır. Kuzeyde Azizler Köyü, güneyde Ağaçbeyli Köyü, batıda Budaklar Köyü, doğuda ise Tatar beldesi bulunmaktadır.
Köyün geçim kaynaklarını çiftçilik, ticaret, dokumacılık ve mevsimlik işçilik oluşturur. Tarım geçim kaynağının en önemli bölümünü oluşturmaktadır. Arpa, buğday, mısır, fasulye, nohut, tütün, haşhaş, ceviz ve üzüm yetiştirilmektedir. Sulak alanlarda daha çok aile ihtiyaçlarını karşılamak üzere sebze yetiştirilmekte olup, dere kenarlarında kavak yetiştiriciliği yapılmaktadır. Eski dönemlerdeki kadar yoğun olmamakla birlikte köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılır. Ticarette daha çok manavlık ve pazarcılıkla uğraşılır. Ayrıca köyde marangoz doğrama ve kaynak atölyeleri bulunmaktadır. 1990'lı yıllarda dokuma tezgâhları köyde çok yaygın olup, amerikan bezi (Kaput), tülbent ve sargı bezi üreten küçük işletmeler yerleşimde önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktayken teknolojik gelişmeler, ürün çeşitliliğinin artırılamaması ve ekonomik kriz neticesinde günümüzde bu işle geçimini sağlayan aile bulunmamaktadır. Köyden Uşak merkezde bulunan deri işleme fabrikalarında olmak üzere çeşitli ticarethanelerde çalışan çok sayıda köylü bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim ve orta okulu bulunmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı bulunmakta ve faal durumdadır. Köyde belde döneminden kalan düğün salonu da yer almaktadır. Karagür Deresi üzerinde DSİ tarafından sulama amacıyla yapılan ve 2011 yılında hizmete açılan Yayalar göleti bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.