Siyamder’den Türkiye Genelinde Temizlik

Siyamder’den Türkiye Genelinde Temizlik

Bursa Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER)’in önderliğinde Türkiye genelinde başlatılan temizlik hareketinin üs noktalarından biri de Bursa’nın Yenişehir ilçesiydi. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın da katılımıyla gerçekleşen temizlik kampanyasında ilçe

Bursa Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER)’in önderliğinde Türkiye genelinde başlatılan temizlik hareketinin üs noktalarından biri de Bursa’nın Yenişehir ilçesiydi.
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın da katılımıyla gerçekleşen temizlik kampanyasında ilçe halkının da desteği gözden kaçmadı. Davut Aydın ajansımıza yaptığı açıklamada “Bursa Siyamder Derneğinin, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin ve hemşerilerimizin katılımlarıyla çevre bilinci oluşturmak amacıyla kent merkezinde ve Kozdere Çamlık alanında temizlik yapıp, çöp topladık. Belediyelerimiz kent merkezlerini temizliyor, ancak biz de vatandaşlar olarak kirletmeyerek buna destek olmalıyız. Kendi evimizin önünü, dükkanımızın önünü temiz tutmalıyız. Esas olan çevreyi temizlemek değil, kirletmemektir. Doğaya saygılı bir tüketim anlayışını benimseyerek gerçekten de ihtiyacımız olmayan tüketim alışkanlıklarını yavaş yavaş terk etmeliyiz. İhtiyacımız kadar tüketmeye başladığımızda, ürettiğimiz çöp miktarı gözle görülür oranda azalacaktır. Çöpümüzü de çeşitlerine göre ayrıştırarak attığımızda geri dönüştürülmesi çok daha kolay olacaktır. Temiz bir dünya için ben varım, şimdi BİZ olma zamanı”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.