Sözleşmeli Çalışanlar İçin Sağlık Bakanlığı’na Başvuru!

Sözleşmeli Çalışanlar İçin Sağlık Bakanlığı’na Başvuru!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş sözleşmeli çalışanların eski görev yerlerine dönme endişesi yaşadığını belirtti. Sağlık-Sen sözleşmeli çalışanlar için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş sözleşmeli çalışanların eski görev yerlerine dönme endişesi yaşadığını belirtti. Sağlık-Sen sözleşmeli çalışanlar için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Tayin hakkı kazanan sözleşmeli çalışanların eski görev yerlerine dönme endişesi yaşadığını kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bu durumdaki çalışanlar aile birliğimiz bozulmasın diye çalmadık kapı bırakmıyor. Bakanlığa diyorlar, bize diyorlar. Annenin babanın suçu varsa çeksin diyelim ama olan çocuklara oluyor. Sözleşmeli çalışanların aile birliği bozulmamalı” dedi. Yargı kararıyla kadroya geçen ancak kararların Danıştay tarafından bozulmasıyla çalışanların eski görev yerlerine dönme korkusu yaşadığına dikkat çekmek için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını hatırlatan Genel Başkan Durmuş, tayin hakkından yararlanan sözleşmeli personelin yerinde kalmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Sözleşmeli Çalışanlar İçin Sağlık Bakanlığı'na Başvuru! (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

“Tayin Hakkı Elde Edenler Yeni Düzen Kurdu”

Durmuş, “Özellikle mahkeme kararı ile kadrolu statüye geçenlerden tayin hakkından yararlanmış olanlar da tayinlerinin iptal edilerek eski görev yerine dönme endişesi taşımaktadırlar. Aile birliğinin yeniden sağlanması için önem arz eden tayin hakkını mahkeme kararı sonrası kullanmış olanlar, aile bütünlüğünü sağlama imkanına kavuşmuş ve bu duruma göre yeni düzenlerini kurmuşlardır. Şimdi eş nedeni ile yapılan atama iptal edilecek ve sağlanan aile birliği tekrar bozulacak” diye konuştu.

“Çalışanlar Çalmadık Kapı Bırakmıyor”

Çalışanların yaşadıkları endişeleri kendilerine sürekli dile getirdiklerini belirten Durmuş, “Çalışanlar bizden çare umuyor. Aile birliğimiz bozulmasın diye çalmadık kapı bırakmıyorlar. Biz de onların dertleri ile dertlenip çözüm üretilmesi için taleplerini Sağlık Bakanlığı’na iletiyoruz. Annenin babanın suçu varsa çeksin diyelim ama olan çocuklara oluyor. Sözleşmeli çalışanların aile birliği bozulmamalı” dedi. Durmuş, çalışanların mağdur olmaması için bu konuda Sağlık Bakanlığı’na hem sözlü hem de yazılı başvuruda bulunduklarını ifade ettiç

Sağlık Bakanlığı’na Başvuru Yapıldı

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı başvuruda:“Olumlu mahkeme kararına bağlı statü değişikliği akabinde tayin hakkından yararlanan personelin, kararların bozulmasına bağlı olarak tayinlerinin de iptal edilerek eski görev yerlerine döndürülmeleri, toplu sözleşme hükmünün hayata geçmesi sonrası yeni bir kaosa sebebiyet verecektir. Bozulan ailevi düzenler, yeniden adaptasyon süreçleri, toplu sözleşme sonrası yeniden tayin süreci, yeniden harcırah ödemesi ve buna bağlı mali diğer yükler. Tüm bu süreçlerin hem kamu kurum ve kuruluşlarını hem çalışanları yıpratmaması için, lehine yargı kararı sonrası tayin hakkından yararlanmış olanların, istinaftan kararları bozulsa da yeni görev yerlerinde kalmalarının sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını talep ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.