“Sözleşmeli İstihdam Kanayan Yaramız”

“Sözleşmeli İstihdam Kanayan Yaramız”

“Farklı sözleşme modelleriyle istihdam sağlanması sağlık ve sosyal hizmet çalışanları arasında maaş, özlük, hak ve hukuk açısından adaletsiz farklılıklar doğurmuştur.

Sözleşmeli personel sisteminin doğurduğu farklılıkların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Farklı sözleşme modelleriyle istihdam sağlanması sağlık ve sosyal hizmet çalışanları arasında maaş, özlük, hak ve hukuk açısından adaletsiz farklılıklar doğurmuştur. Tüm bu farklılıklar ortadan kalkmalı, aynı kurumda aynı işi yapan insanlar tüm haklar açısından eşit olmalıdır. Bu uygulama ülkemizin kanayan yarası” dedi.

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi tarafından düzenlenen Teşkilat toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş katıldı. Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Durmuş, önemli değerlendirmelerde bulundu. Sözleşmeli istihdam ve kadrolu istihdam türü arasında özlük ve sosyal haklar bakımından farklılıklar olduğunu dile getiren Durmuş, “Aynı işi yapan insanlar arasında ücret farkı söz konusu. Bunun nedeni sözleşmeli ve kadrolu istihdamdan kaynaklanıyor. Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı. Devlet çalışanları arasında ayrımcılığı yol açacak bir istihdam türünü benimsemesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

BU FEDAKAR İNSANLAR ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYOR

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her koşulda milleti ve memleketi için mücadele etmekten geri durmadığını ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarımız bunu Elazığ depreminde de, Van’da çığ düşmesinde de gösterdi. Her zaman önce insan felsefesiyle hareket eden sağlık çalışanları ülkemizin umudu ve gurur kaynağı. Kimse bunu görmezden gelmesin. Bu fedakar insanlar sadece alın terinin karşılığını istiyor. İşte bizde bu inanç ve gayretle onlar için mücadele ediyoruz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.