Süloğlu Keramettin Köyü

Süloğlu Keramettin Köyü

Keramettin Köyü haberleri, Süloğlu Keramettin köyü güncel son dakika gelişmeleri, Keramettin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Süloğlu köyleri arasında yer alan Keramettin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Süloğlu Keramettin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Keramettin köyü son dakika gelişmeleri, Keramettin köyüne özgü yemekler, Süloğlu Keramettin köyünün tarihi, Keramettin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Keramettin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Keramettin , Edirne ilinin Süloğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Keramettin Köyü Resimleri ve Keramettin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Keramettin tır. Edirneli Ünlüler arasında Süloğlu Keramettin Köyünde doğan biri var mı? Süloğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Keramettin , Edirne ilinin Süloğlu ilçesine bağlı bir köydür.

Köye Adını Kerem Baba Adında Bir Ermiş Vermiştir.Kerem Baba Adlı Kişi,Köylülerden Barınacak Bir Yer Dilemiş Ve Kabul Görmüştür Ve Köye "İkramEdenler" Adını Vermiştir.Daha Sonra "Kiremedenler" Ve "Keramettin" olarak Değişmiştir. Kerem Baba'nın türbesi köy camisinin bahçesindedir.

1)gelenksel olarak her yıl baharın gelişini kutlamak amaçlı nevruz kutlaması yapılır.muhtarlık aracılığıyla organize edilen kutlamalarda davullar zurnalar veya orkestrayla eğlenilir.

2)her yıl yağmur duası yapılır(sürü sahiplerinin büyük veya küçük bas yardımlarıyla buna artı olarak köy halkıda maddi yardımlarda bulunur yakın ya da uzak köyler duaya davet edilirler)

Edirne iline 38 km, Süloğlu ilçesine 6 km uzaklıktadır. Keramettin köyü 41.7833333 enlemi ve 26.9666667 boylamı koordinatlarında yer alır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Yarı açık düğün salonu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde kalkınma ve sulama kooperatifi bulunmaktadır. Kalkınma kooperatifinin Avrupa Birliği standartlarında süt sağım sistemi merkezi bulunmaktadır. 4.000 dönüm serbest yağmurlama sulama sistemi, kamyoneti ve kepçesi bulunmaktadır.Köy içerisindeki yollar paket taştır. 15.000 dönüm civarında köye bağlı mera vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.