Süloğlu Taşlısekban Köyü

Süloğlu Taşlısekban Köyü

Taşlısekban Köyü haberleri, Süloğlu Taşlısekban köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taşlısekban köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Süloğlu köyleri arasında yer alan Taşlısekban köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Süloğlu Taşlısekban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlısekban köyü son dakika gelişmeleri, Taşlısekban köyüne özgü yemekler, Süloğlu Taşlısekban köyünün tarihi, Taşlısekban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlısekban köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşlısekban , Edirne ilinin Süloğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlısekban Köyü Resimleri ve Taşlısekban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Taşlısekban tır. Edirneli Ünlüler arasında Süloğlu Taşlısekban Köyünde doğan biri var mı? Süloğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşlısekban , Edirne ilinin Süloğlu ilçesine bağlı bir köydür.

Osmanlı döneminde 1400 lü yılların başlarında, sekban bölüğü askerleri köyün bulunduğu bölgede konaklama yapmışlardır. Daha sonra bu askerlerden bazıları buraya yerleşmişlerdir. Arazisi de taşlık olmasından dolayı adı "Taşlısekban" olarak kalmıştır.

Modern üretim araçları kullanılarak "Tarım" yapılmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Edirne iline 33 km, Süloğlu ilçesine 5 km uzaklıktadır. Süloğlu-Lalapaşa İlçelerini birbirine bağlayan, 22-01 karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Dönüşümlü olarak, Ayçiçeği ve Buğday üretimi yapılmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılmak üzere, arpa ve mısır da üretilmektedir. Ticari amaçlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra, kendi iç ihtiyacı kadar da, kümes hayvancılığı yapılır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır, ancak kullanılmamaktadır. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşım, Süloğlu-Lalapaşa ilçelerini birbirine bağlayan, asfalt karayolu ile sağlanmaktadır. Köyde, elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum