Sulusaray Buğdaylı Köyü

Sulusaray Buğdaylı Köyü

Buğdaylı Köyü Haberleri, Sulusaray Buğdaylı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Buğdaylı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Buğdaylı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sulusaray Buğdaylı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buğdaylı köyü son dakika gelişmeleri, Buğdaylı köyüne özgü yemekler, Sulusaray Buğdaylı köyünün tarihi, Buğdaylı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Buğdaylı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Buğdaylı , Tokat'in Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buğdaylı Köyü Resimleri ve Buğdaylı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulusaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulusaray Tokat Arası Kaç Km? Sulusaray Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Sulusaray Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Sulusaray Buğdaylı Köyünde doğan biri var mı? Sulusaray Doğumlu Ünlüler Kimler?

Buğdaylı , Tokat ilinin Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. 

1820 YILINDA ORTA ASYA DAN GÖÇ EDEN ÜÇ TÜRKMEN AİLE TARAFINDAN KURULMUŞTUR.1-Molla Musa 2-Meto 3-Cellat... Molla Musa'nın torunları "Kaaya milleti" olarak bilnmektedir.Meto'nun torunları "patır milleti" olarak anılmaktadır.Cellat'ın torunları "Kör Bekir" sülalesi olarak tanınmaktadır.Ayrıca seferberlik zamanı göç eden sünnü milleti ve molla hasan milleti köyde mevcuttur. Köyün kurucularından Molla Musanın torunu aynı zamanda kaaya memetin oğlu Topal Mustafa 93 harbine katılıp köyüne bacağı sakat olarak dönmüştür.Topal Mustafa nın oğlu Şadılı Yemen de şehit olmuştur.1914 yılında köyde yaşayan 18 -50 yaş arası toplam 17 erkek seferberlik nedeniyle silah altına alınmış bunlardan yalnızca 3 kişi geri dönmüştür.Mustafa ÜSTÜN,Ömer AYDOĞAN ve Süleyman DEMİR allah hepsine rahmet eylesin.Köyün eski adı sapagol dur.İki dönemdir Mustafa YILMAZ köyde muhtarlık yapmakta olup son derece başarılıdır.

             Köy 1280 m rakıma sahip olup kış ayları son derece soğuk geçmektdir.1960-2000 arası yaklaşık 40 hane olan köy bugün yaklaşık 30 hanedir.

Köy tipik orta anadolu ağzı ile konuşmaktadır.Dilinde öztürkçe kelimeler çoğunluktadır.Yemek kültürü helle çorbası fot fot helle bastı ,bulgur pilavı kümes hayavanları haşlaması et yahnisi şeklindedir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Tokat iline 77 km, Sulusaray ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      274

1997      275

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.