Sulusaray Tekkeyeni Köyü

Sulusaray Tekkeyeni Köyü

Tekkeyeni Köyü Haberleri, Sulusaray Tekkeyeni Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tekkeyeni Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Tekkeyeni Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sulusaray Tekkeyeni köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tekkeyeni köyü son dakika gelişmeleri, Tekkeyeni köyüne özgü yemekler, Sulusaray Tekkeyeni köyünün tarihi, Tekkeyeni köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tekkeyeni köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tekkeyeni , Tokat'in Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tekkeyeni Köyü Resimleri ve Tekkeyeni köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulusaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulusaray Tokat Arası Kaç Km? Sulusaray Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Sulusaray Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Sulusaray Tekkeyeni Köyünde doğan biri var mı? Sulusaray Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tekkeyeni , Tokat ilinin Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının nereden geldiği hakkında kesin bilgi olmamakla birlikte bölge halkının Camii ve Bayrak sevgisinden dolayı bu ismin konulduğu söylenir. Köyün tarihçesi ve kökeni olarak ise Anadoluya yerleşmiş olan 24 Oğuz boyundan Kayı boyu ve Salur boyu sülalerine dayandığı yöre halkının yaşlıların hala Oğuz Türkçesine ait olan kelime kökenlerini kullandıkları görülmüştür. Osmanlı Devletinde ise Osmanlı-İran Savaşları sırasında eyalet askerleri grubuna ve Deliler[1] ocaklarına bu köyden asker olarak alınmışlardır. 1793 - Nizam-ı Cedid Ordusu[2]'nun Kuruluşu'nda bu köy ve Anadolu'dan bazı köylerden gençler[1] özel olarak seçilmiştir. 1.Dünya Savaşında köyden Yemen Cephesine[3] asker gönderilmiş olup, hiçbiri geri dönmemiştir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri klasik iç anadolu ve doğu anadolu kültürünü taşımaktadır. Düğünlerde davul ve zurna çalgıları kullanılmaktadır. Köy ahalisi avlanmayı sevmekte olup genel olarak avlanan türler ise tavşan, keklik ve yaban domuzudur.

Tokat iline 82 km, Sulusaray ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak günümüzde akarsu kaynakları kurumuş olduğu için yazları karasal iklimde görülmektedir. Kışları 1970-80'li yıllarda 3-3.5 metre kar yağışı olduğu kayıtları geçmiştir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      360

1997      370

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy arazi şartları ve altyapı sorunları nedenleri ile 1970 ve 1990'larda büyük göçler vermiştir. Göçlerin büyük çoğunluğu Bursa olmak üzere Tekirdağ, İstanbul, Ankara illerine yapılmıştır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy camisi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum