Sürmene Oylum Köyü Video

Oylum, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Madur dağı eteklerine kurulmuştur. Yerleşimin eski adı "Vunit" olup, geçmişi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak uzmanlar Pontus'tan kalma bir isim olduğunu ileri sürmüşlerdir.

Oylum, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oylum Köyü Resimleri ve oylum köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Oylum Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Oylum, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Madur dağı eteklerine kurulmuştur. Yerleşimin eski adı "Vunit" olup, geçmişi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak uzmanlar Pontus'tan kalma bir isim olduğunu ileri sürmüşlerdir. 

2014 yılında Oylum Belediyesi 6360 Sayılı Kanunla kapatılmıştır. Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Trabzon iline 68 km, Sürmene ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Yerleşimin iklimi, Karadeniz iklimi ve zaman zaman karasal iklim etki alanı içerisindedir. Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 

Yerleşim yeri mahalle statüsündeyken 2014 yılında köy olmuştur.

Seçildikleri yıllara göre belediye başkanları

2009 - Erdal AKDUMAN
2004 - Orhan KAaHVECİ
1999 - Orhan KAHVECİ
1994 - Orhan KAHVECİ

Beldede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve ambulans mevcuttur, elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar