Sürmene Yokuşbaşı Köyü Video

Yokuşbaşı, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yokuş başı Köyü’nün merkezi sahilden 6 km uzaklıktadır.Sınırları Köprübaşı kara yolunun 4. km. sinde bulunan Aksu Hanları’ndan başlar. Aksu Hanları Birçok mahallenin ve iki vadinin birleşim

Yokuşbaşı, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yokuşbaşı Köyü Resimleri ve yokuşbaşı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Yokuşbaşı Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yokuşbaşı, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yokuş başı Köyü’nün merkezi sahilden 6 km uzaklıktadır.Sınırları Köprübaşı kara yolunun 4. km. sinde bulunan Aksu Hanları’ndan başlar. Aksu Hanları Birçok mahallenin ve iki vadinin birleşim noktasında bulunan merkez konumunda küçük bir yerleşim yeridir.Burada birleşen Aksu ve Manahoz Dereleri aynı zamanda da mahallesinin uç sınırlarını belirler.

Köy içi oldukça yamaç, çevresi muhtelif bayırlıktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği mahallenin orta yükseklik seviyesi kabul edilen 290 metredir. Mahallenin en yüksek yeri mezralık olan Kirezlik mevkii dir, buranın rakımı ise 550 metredir. Yokuşbaşı mahallesi; konum itibarıyla umumiyetle doğuya yöneliktir.

Yaklaşık yüzölçümü 14 km² dir. 2700 mt. Rakımlı Madur Dağı'nın eteklerinden çıkan kaynak suları artarak Manahoz Deresi ni oluşturur. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. 1953 yıllarında devletin teşvikiyle dikilen çay bugün mahallenin en önemli gelir kaynaklarındandır.

Fındıktan da önemli bir gelir elde eden köy halkının aynı öneme sahip bir başka gelir kaynağı yoktur. Ormanlarımızdan eski tarihlerde Kayık tahtası olarak önemli bir gelir elde edilmesine karşın, bugün sadece yakacak ve az oranda kereste ihtiyacı karşılanmaktadır.

Meyvacılık da oldukca yaygın olmasına rağmen bunun ekonomik olarak köye herhangi bir katkısı yoktur.

Hayvancılık ; maalesef yıllar önce olduğu gibi gelir getirecek düzeyde değil, sadece ailenin süt ve yağ gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir ya da birkaç inek beslenmektedir. Bunun sebebi hayvan besiciliğinin güç ve kuvvet gerektirmesi, buna da sahip olan genç nüfusun da çeşitli nedenlerle daha çok şehirde ikamet etmesidir. Mahallede bulunan Killi toprak vaktiyle mahallesimüzün ve civar köylerin kiremit ihtiyacını karşılardı.

Sayıları 1-2 yi bulan fırınlardan bazılari Kirezlik adı verilen mezradaydı.Burada çok kaliteli Adi kiremit yapılırdı. Suyunu Çifte oluklardan alan Bir değirmen Asımçebi Oğullarından Endiya Emiçenin Kontrolinde Çay ve Mısır Öğütme işlemlerini gerçekleştirdi aynı zamanda Ofislerin karneyle buğday verdiği yıllarda köylüye hizmet verirdi.

Mahallede yüzde görülen maden damarları mevcuttur. Esaslı olarak incelenmemiş olmakla beraber bu madenlerin kükürt ve demir filizleri olduğu söylene gelir. Bu damarların çok zengin oldukları tahmin edilmektedir. 

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar