Susurluk Yahyaköy Köyü

Susurluk Yahyaköy Köyü

Yahyaköy Köyü haberleri, Susurluk Yahyaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yahyaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yahyaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Susurluk  Yahyaköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yahyaköy Köyü son dakika gelişmeleri, Yahyaköy Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Yahyaköy Köyü nün tarihi, Yahyaköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yahyaköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yahyaköy Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yahyaköy Köyü Resimleri ve Yahyaköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk  Yahyaköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin nasıl kurulduğu bilinmemektedir. Köy nüfusu Manavlar, Çerkesler ve Bulgaristan göçmeni Türklerden (muhacir) oluşmaktadır. Yanından Susurluk Çayı geçer. Geçmişte mesire yeri ve balığı ile meşhurdu. Bandırma Balıkesir kara yolu üzerindedir. Verimli arazileri ve sanayiye uygun yapısı ve bir de demiryolu istasyonu vardır.
Farklı (Manav, Çerkes ve muhacir) kültürlerden oluştuğu için mahallenin yemek kültürü de çok gelişmiştir. Kırma, dızmana ve metez en sevilen yemekleridir.
Balıkesir il merkezine 57 km, Susurluk ilçesine 9 km uzaklıktadır. Bandırma limanına ve İDO feribotuna 47 km'dir.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
2016 yılı başında bir ABD firması ciddi miktarda arazi toplamıştır. Yakın zamanda demiryolu istasyonunun da faaliyete geçirilerek BALO projesi ile bağlantı kurulması ve malum yeni İstanbul-İzmir otobanı lojistik sahasında da olması nedeni ile dağ taşın değerlenmesi ile köylü tarımdan uzaklaşacaktır. An itibarı ile mahallenin ekonomisi bitkisel üretim ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda köy sanayi yatırımları ile dikkat çektiği gibi yeni İstanbul-İzmir otobanının da kavşak noktasında yer alması ile yatırım üssü haline gelen köy ileriye dönük yatırım için arazi toplayan yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Yakın zamanda köy adından söz ettirecek dev yatırımlarla gündeme gelecektir. Demiryolu istasyonu mevcut ve yaklaşmakta olan yeni otoban ile ulaşım sorunu olmayan mahallede Susurluk Çayı'nın da hemen kenarında kurulmuş olması ve çok zengin artezyen kaynaklarına sahip olması ile de kurulacak dev sanayi tesisleri için gerekli alt yapının neredeyse tamamını doğal yollardan zaten karşılamaktadır. Mevcut durumda bile arazi fiyatlarının çok makul olması bölgeye ilk kazmayı vuracak firmalar için büyük avantajın yanında arazi sahipleri için de bundan sonraki dönemde katlanacak karlarla arazilerini değerlendirme imkanı bulacaklardır. Bandırma limanının 50 km mesafede oluşu da özellikle bölge ilgilenen çok uluslu firmalar için önemli bir avantaj olmaktadır. Mahallenin karşısında yer demiryolu arkasındaki tepeye doğru olan alan sanayi için ayrılmış olup bölge ile 2015 yılı başından beri önemli yabancı yatırımcılar tarafından arazi kapatma yarışına sahne olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Mahallenin 2016'dan sonraki 10 yıl içinde gelecek yatırımlarla çehresi tamamen değişeceği öngörülmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.