Susurluk Yıldız Köyü

Susurluk Yıldız Köyü

Yıldız Köyü haberleri, Susurluk Yıldız köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yıldız köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yıldız köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Susurluk  Yıldız Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yıldız Köyü son dakika gelişmeleri, Yıldız Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Yıldız Köyü nün tarihi, Yıldız Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yıldız Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yıldız Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yıldız Köyü Resimleri ve Yıldız Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk  Yıldız Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy önceleri, Susurluk yönünden köye geliş tarafı, koca köprü yakınlarında Eskiköy denilen ve Simav çayına yakın bir yerde kurulmuştur. Bölgenin Ömerköyle birlikte en eski köylerindendir. Köyü Manavlar kurmuş olmakla beraber mahallede Rumeli muhâciri, Çerkes ve az da Yörükler yaşamaktadır. Köy önceleri çeşitli adlarla anılmıştır. Rivayetlere göre İldiz, Yıldınız olarak adlandırılmıştır. Başka kavimleride yaşadığı dönemlerde siz bize ilsiniz (yabancısınız) denilmiş. 19. asrin basinda karışıklıklar yaşadığı, eşkiyalıkların olduğu (rivayet olarak; Yeniçeri ocağı bozulunca) mahallenin eski kurulduğu yer olan eski köye saldırılar düzenlenmiş, köylülerin malları yağmalanmış ve köy halkı derenin (SİMAV) çayının karşısına ormanlık ve kuytu bir yer olan Boğaz Mahalle denilen mevkiye yerleşmişler. Köylüler can ve mal emniyeti için simav çayının karşıyakasına yerleşmesiyle eşkiyalar (yeniçeriler) siz bizden yıldınız, sizi yıldırdık, yıldınız, yıldınız demeleriyle köy bir süre YILDINIZ ismiyle anılmıştır. köy arzisinin güneybatı yönünde Adabayır mevkiine yakın yerlerde halk dilinde "Bazalı" (Bazarlı, pazar kurulan yer) anlamında gayrimüslim halk yaşıyormuş. Bazalı denilen mevkide köy vardıysa Kurupınar denilen mevkide hemen her tarlada ev kalıntıları, tuğla parçaları, bazı büyük toprak küpler çıkmakta. Bahse konu olan iki yer arasında uzunca bir mesafe olduğuna göre ya bu yerleşim yeri çok büyük bir yerdi ya da bir birine yakın başka iki yerleşim yeri vardı.
Mahalleye zamanla Bulgaristan'dan ve Batı Trakya'dan muhâcirler, ayrica Çerkesler ve Yörükler yerlesmistir. Manavlar ve Rumeli muhâcirleri oyunlari, düğün ve mevlüt gibi etkinlikler benzerdir. Kafkasya'dan gelenlerle de mezhep nedeniyle uyum saglanmistir fakat düğünlerde oynanan oyunlar, evlenme törenleri gibi geleneklerde farklılıklar devam etmektedir. Aile içi yaşamdada bazı farklılıklar bulunuyor.
Balıkesir il merkezine 41 km, Susurluk ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı şu an faal görevli var Binası var ve sağlık evi var .Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.madenler ve sıcak suya sahiptir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.