Taşköprü Çaycevher Köyü

Taşköprü Çaycevher Köyü

Çaycevher Köyü haberleri, Taşköprü Çaycevher köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaycevher köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Çaycevher köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü Çaycevher köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaycevher köyü son dakika gelişmeleri, Çaycevher köyüne özgü yemekler, Taşköprü Çaycevher köyünün tarihi, Çaycevher köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaycevher köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaycevher, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaycevher Köyü Resimleri ve Çaycevher köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çaycevher, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 28 km, Taşköprü ilçesine 23 km uzaklıktadır. Germeç olarak bilinen Alatarla'ya ise 5 km mesafededir. Köyün 80 hanesi vardır. Tepe mahalle, çaydivanı, suntur mahallesi ve yukarı mahalleden oluşur. Yaklaşık 500 kişi yaşar. Komşu köyleri, doğuda Alibey Köyü, kuzeyde Ayvalı, güneyde Abay, Batı'da ise Derebeysibey köyü yer alır. Yakınından geçen çay nedeniyle sulak arizileri boldur. Kuyular genelde 8-10 metredir. Sulama motorlarıyla tarlalar sulanır. 3 metreden su fışkıran yerler vardır. Olabildiğince yeşildir. Ama ne yazık ki, son yıllarda kavak ağaçları tüm ovayı kaplamıştır. Yazları ovada nefes almakta zorluk bile çekilir. Yine kavak ağaçları elma ağaçlarını gölgelemiştir ve zamanla yok olmalarına sebep olmuştur. Kavak ağaçları nedeniyle ovada ne sarımsak olur doğru düzğün ne de bir meyve..
Bu nedenle köylüler, ovayı mahvetmelerinin ardından kıraç arazilere yönelmiştir. Yer altından borularla ovanın suyu kırsal tarlalara taşınıyor. Bu arazilerde sarımsak iyi olur. Kotalar sürekli azaltılsa da şekerpancarından vazgeçilmez. Kendir ekimi neredeyse bitti, zira Taşköprü'deki kâğıt fabrikası satıldı. Artık hammaddeyi çiftçiden değil yurtdışından alıyor. Küresel ekonomi çiftçileri bu alanda da vurdu netekim..
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak, kışları soğuktur. Son yıllarda yazları çok kurak geçmektedir. Su kuyalarında su seviyesi gittikçe düşmektedir. Kışları çatılardan buzlar sarkabilecek kadar soğuk geçer. Bazı geceler -20 dereceyi bulabilir sıcaklık.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başlıca geçim kaynağı sarımsaktır. Son yıllarda kilosu 3-5 TL arasında değişmektedir. Sarımsak para etmediği zamanlarda genelde çaylara ve Gökırmak'a dökülür. Taşköprü sarımsağı çok ünlüdür. Sarımsağın en çok üretildiği ve en büyük sarımsak pazarının kurulduğu yer ise kuşkusuz Germeç (Alatarla)'dır. Bir haftada kamyonlarca sarımsak çıkar bu pazardar. Sarımsak denilince eski Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan akla gelir hemen. Şimdi AK Parti'den milletvekilidir. Ama Taşköprü ile bağlarını kopartmamıştır.
İkinci sıradaki ekonomik kaynak şekerpancarıdır. Kotaların azaltılmasından dolayı çiftçiler dertlidir.Bir önemli geçim kaynağı ise sığır yetiştiriciliğidir. Köyde küçükbaş hayvan hiç yoktur. Genelde süt için inek yetiştirilir. Boğalar ise belli bir büyüklüğe gelince satılır. Besicilik yapanlar da vardır ancak eskiye nazaran iyice sayıları azalmıştır.
Elma üreticiliği de yapılmaktadır. Elmalara atılan ilaçlarda dolayı köyde neredeyse arı yetiştiren hiç kalmamıştır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ama faal değildir, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.