Tavas Nikfer Köyü

Tavas Nikfer Köyü

Nikfer Köyü Haberleri, Tavas Nikfer Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Nikfer Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Denizli Köyleri Arasında Yer Alan Nikfer Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Tavas Nikfer köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Nikfer köyü son dakika gelişmeleri, Nikfer köyüne özgü yemekler,Tavas Nikfer köyünün tarihi, Nikfer köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Nikfer köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Nikfer , Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Nikfer Köyü Resimleri ve Nikfer köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tavas   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Tavas Denizli Arası Kaç Km?Tavas Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Tavas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Tavas Nikfer Köyünde doğan biri var mı?Tavas Doğumlu Ünlüler Kimler?

NİKFER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Nikfer , Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı bir mahalle.

Rivayetlere göre Nikfer'e gelen ilk Türklerin kökeni Türkmenistan'daki yörüklere dayanmaktadır. Oradan Bağdat yakınlarına yerleşmişlerdir. Daha sonra da oradaki mezhep çatışmalarının getirdiği huzursuz ortamdan bunalarak şimdiki Milas ve Barza Ovası arasındaki bölgeye gelmişlerdir. Kışın ılık olduğu için Milas'ta, yazın serin olduğu için Barza Ovası, yani şimdiki Nikfer'in kurulu olduğu ovada konaklarlardı. Daha sonra gelen Timur Devleti'nin Milas'ı geçici bir süre ele geçirmesi, bu yörüklerin artık tamamen Barza Ovası'nda kalmasına sebep olmuştur. O zamanlar Barza Ovası'nda Niki adında bir Rum, oradaki büyük bir çiftliğin sahibidir. Şüphesiz ki etraflarında başka seyrek olarak başka Rumlar da yaşamaktaydı. Türkmen yörükleri, Niki'nin çiftliği etrafında toplanmış ve bir köy oluşturmuştur. Nikfer'in ismi de bu Niki adlı Rum'dan gelmektedir. ('Niki'feros) Zamanla bu köy gelişmiş, kasaba, hatta günümüzde bir ilçeye yakın hâle gelmiştir. Nüfusu 5000 civarındadır.

Bir diğer rivayete göre de ismini; kabile başkanı Şeyhoğlu bir kelimesi Farsça, bir kelimesi Arapça olan iki sözcüğü birleştirerek 'Nikfer' adını vermiştir. Bu ad onun armağanıdır. NİK: İyi, FER: Işık, Nik Farsçadan, Fer Arapçadan gelmektedir.

Nikêphoros `muzaffer` Rumca yaygın bir kişi adıdır. Bu adı taşıyan iki Bizans imparatoru ve bir Ortodoks azizi mevcuttur.

Kasabasının adı 1961 yılında Konak olarak değiştirilmiştir.

Belde halkı Nikfer isminden başka hiçbir ismi benimseyememiş, onu tekrar almıştır.

Halkı girişimci bir yapıya sahiptir. Avrupa'ya, Özellikle de Almanya, Avusturya, İsviçre ve Kanada'ya çok miktarda göç vermiştir.

Tüccarlık ve dokuma konusunda gelişmişlerdir. Hatta büyük çapta ün kazanmış 'Nikfer Bezi' de burada üretilmektedir. Osmanlı'nın kudretli padişahı Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferine giderken buradan geçerek kaftanı için Nikfer bezi aldığı ünlü bir hikâyedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum