Teis’ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup

Teis’ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ülke genelinde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı açık mektup ile seslendi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ülke genelinde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı açık mektup ile seslendi. TEİS Yönetim Kurulu mektupta; ülke genelinde 29 bin noktada ilaç ve eczacılık hizmeti vermeye çalışan eczacıların ilaç yokluklarıyla baş edemez hale geldiğini, ilaç fiyat kararnamesindeki güncelleme ve sektör temsilcileri ile Bakan Koca’nın gerçekleştirdiği toplantının üstünden üç hafta geçmesine rağmen hastaların reçetelerdeki ilaçları bulamadığını eczane eczane gezmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

TEİS'ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup TEİS’ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup

“İlaç Yokluğu Sorununda Nöbetçi Eczane Sayısını Artırmak Çözüm Değil”

TEİS mektupta, Sağlık Bakanı Koca’nın 17 Aralık 2022 tarihinde resmi twitter hesabından, “Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz” sözlerini hatırlatarak şu cümlelere yer verdi: “Eczane eczacıları olarakartık kendimiz ve yakınlarımız için bile ilaç bulamaz hale geldik. Komşu eczanelerden takasla aldığımız ilaçlar da arkası gelmediği için tükendi. İlk defa kendimizi bu kadar çaresiz hissediyoruz. Eczane eczacıları olarak tek bir kuruş ekstra nöbet ücreti almadan, her türlü masraf kendimize ait olarak ve de nöbet ertesi izni olmadan hizmete devam eden bir mesleğin mensuplarıyız. Bizim bu fedakâr çalışmamıza karşılık ilacın bulunmaması sorunu; ‘nöbetçi eczane sayısını arttırarak’ çözülemedi. Zira bir nöbetçi eczanenin bulamadığı ilacı diğer nöbetçi eczane de bulamıyor. İlaç yokları yüzünden nöbetlerde sözlü ve fiili saldırılara muhatap olduğumuz için birçok meslektaşımız nöbet bile tutmak istemiyor.”

“İlaç Yokluğunun Çözümü İçin İmdat Çığlığımız Artık Duyulsun”

TEİS’in Sağlık Bakanı Koca’ya açık mektubunda, “İlaçların bulunamıyor olması insan ve toplum sağlığı için ciddi bir sorun haline gelmiş durumdadır. Bazı ilaç firmaları depolarda bulunmayan ilaçları için kampanyalar yaparak adeta ilaçları piyasada var ve bulunuyormuş gibi algı yapmaya, sizi ve halkımızı yanıltmaya çalışıyorlar. Gerçek fiili durumla ilgisi olmayan bu gibi hareketler ve yaşadığımız yıkıcı sorunun devamı yüzünden biz eczane eczacıları olarak derdimizi anlatmak ve sesimizi duyurmak için bu açık mektubu kaleme almak zorunda kaldık. Biz sadece görevimiz olan “ilaç hizmeti” vermek istediğimiz için bu “imdat” çığlığımızın artık duyulmasını istiyoruz” cümleleri yer aldı. 

TEİS'ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup TEİS’ten Bulunmayan İlaç Konusunda Sağlık Bakanı Koca’ya Açık Mektup

“Bulunamayan İlaç En Pahalı İlaçtır”

Mektupta ilaçların bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını talebine yer verilirken şu ifadelere yer verildi: “Bulunamayan ilaç en pahalı ilaçtır. Çözümün çok yakın olduğunu belirttiğiniz tarihten bu yana hala aynı sıkıntılarımız mevcut, firmalardan eczanelerimize ilaç akışı normale dönmedi. Açıkçası eski SSK günlerine dönmekten korkuyoruz! Tüm imkânlarınızı seferber edeceğinize olan inançla sorunun bir an önce giderilmesi için gereğini arz ve talep ediyoruz. Saygılarımızla.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.