Tıp Fakültesi Doçentlerinin Kadro Sorunu !

Tıp Fakültesi Doçentlerinin Kadro Sorunu !

Tıp Fakültesi Doçentlerinin Kadro Sorunu ! İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, üniversite hastanelerinde görevli doçentlerin kadro kısıtlaması nedeniyle bazı haklardan faydalanamadıklarını bildirdi.

Tıp Fakültesi Doçentlerinin Kadro Sorunu ! İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, üniversite hastanelerinde görevli doçentlerin kadro kısıtlaması nedeniyle bazı haklardan faydalanamadıklarını bildirdi.

Açıklamada, “Üniversite hastanesinde görev yapan ve kadro kısıtlaması nedeniyle ataması yapılamayan doçent ünvanlı hekimler, doçentlik kadrosuna atanmadığı için bazı haklardan yararlandırılmamaktadır. Akademik ve mesleki çalışmaları yönünden fiilen aynı işi yapan hekimler arasında kadro gerekçe gösterilerek ayrım yapılması hekimlerin mağduriyetine neden olmaktadır” denildi.

İTO yaptığı açıklamada, “Bir üniversite hastanesinde görevli doçent ünvanlı iki meslektaşımız adına İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından dava açılmıştır. Bir davada, ek ders ücreti, seminer-danışmanlık ücreti ve primli hasta muayenesi uygulamasından yararlandırılma talebi, diğer davada ise, primli hasta muayenesi uygulamasından yararlandırılma talebi tartışılmıştır. Her iki yargılama sonucunda, davaların kabulüne karar verilmiştir. Yargı kararlarında, öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri olduğu, doçentin Üniversiteler Arası Kurul tarafından verilen akademik ünvana sahip kişi olduğu, davacının lisans ve lisansüstü öğrenci eğitiminin her aşamasına öğretim üyesi olarak katıldığı, öğretim elemanı olmasa da davacının fiilen öğretim üyesi gibi akademik faaliyette bulunduğu, davacının ek ders ücretinden, özel kuruluşlara verilecek konuşma ve danışmanlık ücretinden yararlandırılması gerektiği, mesai dışı öğretim üyesi muayenesi uygulamasından yararlanacak kişiler belirlenirken mevzuatın geniş yorumlanarak kadroya atanmış olma şartı aranmaksızın doçent ünvanı almış hekimlerin de bu kapsamda değerlendirilmesi ve bu haktan yararlandırılması gerektiği gerekçelerine yer verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Üniversitede Görevli Doçent Ünvanlı Hekimlerin, Doçent Kadrosundaki Bazı Haklardan Yararlanması Gerektiğine Karar Verilmiştir

İzmir Tabip Odası web sitesine ulaşmak için tıklayınız

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.