Tirebolu Menderes Köyü

Tirebolu Menderes Köyü

Menderes Köyü haberleri, Tirebolu Menderes köyü güncel son dakika gelişmeleri, Menderes köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Menderes köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Menderes  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Menderes  Köyü son dakika gelişmeleri, Menderes  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Menderes  Köyü nün tarihi, Menderes  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Menderes  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Menderes  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Menderes Köyü Resimleri ve Menderes Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Menderes  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Menderes , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Menderes köyü, 1992 yılına kadar Ortacami köyü'ne bağlı birkaç mahallenin yapılan refarandum ile ayrılarak bir araya gelmesinden oluşan bir köydür. Şimdiki Menderes köyünün merkez olan Ortacami köyüne uzaklığı özellikle hizmetin zamanında alınması açısından sorun oluşturmaktaydı. Hizmet talep edildiğinde merkeze göre değerledirmeler yapılmakta, yolu ayrı birkaç mahalle hizmet dışı kalmakta ve bu durum özellikle kış aylarında yolların kapanması, telefonun, elektriğin kesilmesi gibi sorunlara yol açmaktaydı. Bunun yanında ibadethane eksiği, yol sorunu, telefon sorunu, yol bakım onarım sorunu veya bu sorunlar iletildiğinde sadece merkezin ihtiyaçlarının giderilmesi, özellikle bakımsızlık ve kar nedeniyle kapanan yolların hasta nakillerine engel teşkil etmesi, mahallenin ileri gelenlerini bir ayrılma fikri üzerinde birleştirdi. Menderes Köyü; Öksüz, Kırtorun, Kıribrahim, Kanber, Yılmaz, Şirin, Seyis, Aydın, Kıhrı, Pir, Bayrak, Kuş, Danacı gibi aile büyükleri ve köy ileri gelenlerinin girişim ve çabalarıyla ve yine Mustafa ÖKSÜZ, Şaban BAYRAK ile Mustafa SEYİS'in köy oluşturmak için gerekli haritalama, ölçekleme, keşif gibi masrafları karşılaması neticesinde yapılan referandum sonucunda kurulmuştur. Referandum öncesi mahalle sakinlerine isim önerileri sorulmuş, önerilen Şirinköy, Yenicami Köyü, Karabıyık Köyü, Yeniköy gibi isimlerden hiçbirinde mutabakat sağlanamadığından zamanın Tirebolu Kaymakamı'nın önerisi üzerine Menderes Köyü üzerinde anlaşılmıştır.

Köyün diğer köylerden farklı bir geleneği olmamasına karşın, gelin alma, kına töreni, düğün töreni gibi faaliyetlerde farklılıklar gösterebilmektedir. Çevre köylerle bir farklılık göstermese bile yer yer ufak değişikliklere uğrayan karalahana çorbası (pancar çorbası), sarma (karalahana, üzüm, fasulye yaprağı sarmaları) ısırgan otu ezmesi, fasulye turşusu, taflan (karayemiş) turşusu ve kavurması, galdirik (hodan) turşusu ve kızartması, hamsi buğulama, hamsi ızgara, hamsi tava, hamsi....(Hamsinin her çeşidi yapılır, tatlısı hariç.) en önemli yemeklerimizdendir. köyde bir nevi bulamaç olan yağlaş yemeğinin un yağlaşı, pekmez yağlaşı, turşu yağlaşı gibi çeşitleri yapılmaktadır. Bunun yanında alafasulye (barbunya) denilen fasulyenin önce haşlanıp sonra kepçe marifetiyle ezilerek kavrulmasından oluşan Hoşmak isimli bir yemek yapılmaktadır. Hamsili ekmek,pırasalı ekmek, taflan yapraklı, defne yapraklı ekmek, cırıtta, fetir, ömeç, sakarca kızartması, bezelye kızartması, fasulye biberleme, unlama, otluk (dible), yarma çorbası köyde yapılan ve tüketilen tadılası yemeklerdir. Köylümüz modern, eğitimli ve aydındır. köyün içinde birkaç tarihi çeşme, su değirmeni, tarihi taş köprüleri bulunmaktadır. Yapılışından bu yana uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen hala ayakta duran taş ve ahşap karışımı evler mimari açıdan görülmeye değerdir.Giresun iline 54 km, Tirebolu ilçesine 9 km uzaklıktadır. Denizden yüksekliği 250m'dir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Su şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.