Tokatçı filmi konusu ne, oyucuları kimler? Tokatçı filmi ne zaman, nerede çekildi?

Tokatçı filmi konusu ne, oyucuları kimler? Tokatçı filmi ne zaman, nerede çekildi?

Yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği ve başrolünde 'Güldüren Adam' 'Kemal Sunal'ın oynadığı Tokatçı filmi bu akşam Show TV'de izleyicisiyle buluşuyor. Tokatçı filmi konusu ne, oyucuları kimler? Nerede Çekildi?

Tokatçı filmi konusu ne, oyucuları kimler? Tokatçı filmi ne zaman, nerede çekildi?

Yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği, senaryosunu Suphi Tekniker'in kaleme aldığı ve başrolünde Güldüren Adam Kemal Sunal'ın oynadığı Tokatçı filmi bu akşam Show TV'de izleyicisiyle buluşuyor.

Yediden yetmişe izleyenleri kahkahaya boğan filmin bazı detayları merak konusu oldu. 

Osman'ın dolandırıcı Şevket ile birlikte yaşadığı maceraların anlatıldığı filmin İMDb puanı ise 7.8. Peki. Tokatçı filmi konusu ne, oyucuları kimler? 

TOKAÇI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Kemal Sunal'ın en çok sevilen filmlerinden biri olan Tokatçı filminde, Osman, yanında ırgat olarak çalıştığı Hasan Ağa’nın kızı Emine’ye deliler gibi aşıktır… Bunu ağaya açıklayınca ağa öfkeden deliye döner. Ancak Osman ailesiyle birlikte kapısına dayanınca da yüklü miktarda başlık parası ister. Aşkından divane olan Osman yüzünden başlık parası arttıkça artar ve 600 bin liraya yükselir. Parayı biriktirmek için gurbete çalışmaya giden Osman tamamladığı başlık parasıyla köye dönerken soyulur. Dönüşte Emine’yi alamadığı gibi, toprakları elinden alınan babasının da ölümüne tanık olur. Tekrar şehire dönen Osman hem başlık parası biriktirmek, hem toprakları geri almak için çare aramaya başlar. İkinci İstanbul macerasında karşısına çıkan askerlik arkadaşı Şevket, ona kısa yoldan zengin olmasına yarayacak tokatçılığı öğretmeye başlar. Şevket’ten insanları ve hayatı tanımaya öğrenen Osman, ona saflığı ve iyiliği öğretecektir.

TOKATÇI NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Yönetmenliğini Natuk Baytan'ın yaptığı Tokatçı 1983 yılında çekilmiştir. Tokatçı filmi Sarıyer Reşitpaşa'da çekilmiştir.

TOKATÇI FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal (Osman)
Ali Şen – Hasan Ağa
Şevket Altuğ (Şevket)
Nazan Saatçi (Emine)
Ünal Gürel (Kara/Karbonat Erol)
Süheyl Eğriboz (Sarı Recep)
Selahattin Fırat (Deli Sait)
Zeki Sezer (Kumarbaz Avni)
Şeref Çokşeker (Emine’nin annesi)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.