Tokatlı köylüler isyan etti: Yol yok, su yok, elektrikler sürekli kesiliyor

Tokatlı köylüler isyan etti: Yol yok, su yok, elektrikler sürekli kesiliyor

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Narlıdere Köyü’nde yaşayan mahalle sakinleri yıllardır sorunlarının çözülmediğini belirtti. İlçe merkezinden 40 km uzakta olan köyde özellikle yol, su ve elektrik sorununu gündeme getiren köylüler yetkilere seslendi

Tokat TV’ye konuşan Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Narlıdere Köyü’nde yaşayan köylüler, siyasilerin yıllardır kendileriyle ilgilenmediğini köyün gittikçe geri gittiğini ifade etti.

Köylülerin temel sorunları şöyle: 

-Toprak yolların asfaltlanmaması

-Yaz aylarında arazilerini sulayacak yeterince suyun bulunmaması,

-Elektriklerin sürekli kesilmesi

-Köyün birçok yerinden telefonların çekmemesi ve internet erişiminin olmaması...

"12 SENEDE 5 TANE ARABA ESKİTTİM"

Köyde 12 yıl şoförlük yaptıktan sonra Erbaa’ya taşınan Davut Bolat, “Ben bu köyde 12 sene münibüsçülük yaptım. 12 senede 5 tane araba eskittim bu yollarda. Yıllarca motor yaptırmakla, araba tamir ettirmekle başa çıkamadım. En sonunda Erbaa’ya taşındım. Genç çiftçi projesine başvuru yaptım çıkmadı. Başka projelere başvuru yaptım çıkmadı. Gölet yaptırmak istiyoruz, yapmadılar. Yol yaptırmak istiyoruz yol yapmadılar. Telefonlar çekmiyor. Köylü olarak zor durumdayız. Yetkililerden sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz” dedi.

davut.jpg

"GENÇLER KÖYE GELMEK İSTEMİYOR"

Köyün coğrafi konumundan dolayı zorluk yaşadığını dile getiren İbrahim Çelik, “Köyümüz dağlık olduğu için kışın kar yağdığında yollar kapandı. Köyümüzü seviyoruz doğduğumuz topraklar ama gelip giderken zorlanıyoruz. Zamanla köyden uzaklaşıyoruz. Köye geldiğimizde internet yok. Gençler bu ihtiyaçları karşılanmadığı zaman buraya gelmek istemiyor. Burası nostalji alanı gibi. Köye hiçbir şey yapmamışlar. Benim bir oyun var. Onu da yaşam şartlarımızı iyileştiren kişilere kullanmak isterim.” diye konuştu.

ibo.jpg

Köyde 20 yıl muhtarlık yaptığını ifade Selahattin Önal, “Yolumuz, çok virajlı, Dokuzçam ile Narlıdere arası iyice kara toprak. Çok ağır bir yoldayız. Bize Yeşil ırmağın kenarından yol gelir bizim Narlıdere güzel bir hizmete kavuşacak. Gereken yerlere başvuru yapıldı. Ama ya bütçe yetmedi ya da dikkate almadı. Kış gelince yollarımız kapanıyor. Senenin 15 günü, 1 ayı mahsur kalıyoruz.” dedi.

muhtar.jpg

Köyde minibüsçülük yaptığını söyleyen Çakır Bolat, “Kışın bir hastamızı olduğunda ilçeye götüremiyoruz. Yolların açılmasını bekliyoruz. Çok mağduruz. Sesimizin duyulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

"IRMAK KENARINDAN GELEN YOLUN TAMAMLANMASI GEREKİYOR"

Köyde arıcılık ve ceviz yetiştiriciliği yapan Mustafa Çelik siyasilerin seçim dönemi geldiği zaman kendilerinden oy talep ettiğini ama seçim sonrası kendileriyle ilgilenilmediğini dile getirdi. Çelik, “5 Tokat milletvekiline sesleniyorum. Biz insansak, vatandaş isek sizden fazla bir şey istemiyoruz ya. Bir telefon, elektrik, su, yol. Bizim yaşantımız içiz bu 4 şey temel ihtiyaç. Irmak kenarından gelen yolun tamamlanması gerekiyor. Geçen yıl karın ortasında yolda kaldım. 10 kişiyi çağırdım kimse gelmedi.“ şeklinde konuştu.

“YATIRIM YAPMAK İSTİYORUM AMA ALTYAPI YOK”

Normalde İstanbul’da yaşayan ve köyde yaşayan annesini ziyarete gelen Halil Bolat ise köye yatırım yapmak istediğini ama alt yapının yetersiz olduğunu belirtti.

Köyün gittikçe geri gittiğini ifade eden Halil Bolat şöyle konuştu:  

Narlıdere Köyü çok geri gitti. Geriye gitmesinin sebebi ise gençlerin köyü terk etmesi. Sadece yaşlılarımız kaldı. Yaşlılarımıza da gurbettekiler sahip çıkmasa inanın buradakilerin durumu çok zor.

Köyde su yok, yol yok, köy yolları bozuk olduğu için kimse arabasını vurmak istemiyor. Kimse gelip buraya yatırım yapmak istemiyor. İlçe ile köy arasında 16 km asfalt var. 8 km'lik yol hala yapılmadı. Sayın valimize sesleniyorum, bu yolu tamamlasınlar. Benim yatırım yapmam için yol olması, su olması lazım, genç olması lazım. İş yaptırmak istiyoruz ama iş yapacak genç yok.

halil.jpg

Tarım ve hayvancılık yapılabilir burada. Tarım için su lazım, hayvancılık için insan lazım. En azından su için bir gölet yapılırsa, yolumuz yapılırsa o zaman köyümüze yatırım yapılacağına inanıyorum. Bu sayede gençlerin de geri dönüş yapacağını eminim. Ben bir yıl sonra emekli olacağım. Yatırım yapmaya gücüm de var ama yolu yaptırmaya gücüm yok. Bütün yetkililerden, hangi partiden olursa olsun özellikle milletvekillerinden sesimizi duymasını bekliyoruz. Bizim tek isteğimiz su ve yol.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum