“Trigeminal Nevralji”ameliyatla Tedavi Edilebiliyor!

“Trigeminal Nevralji”ameliyatla Tedavi Edilebiliyor!

Halk arasında ‘Delirten hastalık’ ya da ‘Çıldırtan hastalık’ gibi isimlerle anılan, kişinin hayatını dayanılmaz ağrılarla adeta işkenceye çeviren ‘Trigeminal Nevralji’ hastalığı  ameliyatını başarılı bir şekilde geçiren...

Halk arasında ‘Delirten hastalık’ ya da ‘Çıldırtan hastalık’ gibi isimlerle anılan, kişinin hayatını dayanılmaz ağrılarla adeta işkenceye çeviren ‘Trigeminal Nevralji’ hastalığı  ameliyatını başarılı bir şekilde geçiren Iraklı kadın şimdi sağlıklı ve mutlu.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünden Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Mete Karatay ve Doç Dr İdris Sertbaş’ın gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile sağlığına kavuşan ve ülkesine dönmek üzere taburcu edilen Iraklı kadın Maha Jawas Kadhim Matoorchi, ‘Yıllardır süren ağrılarımın sonlandığına hala inanamıyorum, rüyada gibiyim. Türk hekimlerine teşekkür ederim’ diye konuştu. 14 yıldır yüzünün sol tarafında yaşadığı şiddetli ağrılardan dolayı dişlerini çektiren, uzun yıllar ışın tedavisi gören, ilaç ve iğne tedavisi ile de bir türlü iyileşemeyen ve hayatı adeta bir işkenceye dönmüşken, şifayı Türkiye’de arayarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesine gelip tedavi olan  Irak asıllı 4 çocuk annesi Maha Jawad Kadhim Matoorchi , Prof Dr Mete Karatay ve Doç Dr. İdris Sertbaş’ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla şimdi hem sağlıklı hem de mutlu.

100 bin kişinin 5 inde görülen bu aşırı ağrılı hastalığın tedavisinin yapılması için öncelikle doğru teşhisin konulmasının çok önemli olduğunu söyleyen Prof Dr Mete Karatay, yemek yemekte, konuşmakta ve hatta yüz mimikleri yapmakta zorlanarak hayatı adeta kabusa dönen hastaların bu ameliyatla sağlığına kavuşacaklarını ifade etti.

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ HAKKINDA

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi, 1992 yılında bölgenin ilk özel yataklı sağlık kuruluşu olarak 24 saat uzman hekim kadrosuyla hizmet vermeye başlamıştır. 60.000 metrekare kapalı alanı, depreme dayanıklı akıllı bina teknolojisi, 12 ameliyathanesi, 350 yatak kapasitesi ile Türkiye’de ki öncü sağlık kuruluşlarından biridir. Bünyesinde barındırdığı Organ Nakil Merkezi ve  Onkoloji Merkezi ile uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmaktadır. 2008 yılından bu yana ISO 9001-2008 kalite belgesine sahip olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi aynı zamanda JCI akreditasyonuna sahiptir.

BSHA (Bilim sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.