Turhal Koruluk Köyü

Turhal Koruluk Köyü

Koruluk Köyü Haberleri, Turhal Koruluk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Koruluk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Koruluk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Turhal Koruluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koruluk köyü son dakika gelişmeleri, Koruluk köyüne özgü yemekler, Turhal Koruluk köyünün tarihi, Koruluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koruluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koruluk , Tokat'in Turhal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koruluk Köyü Resimleri ve Koruluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turhal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Turhal Tokat Arası Kaç Km? Turhal Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Turhal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Turhal Koruluk Köyünde doğan biri var mı? Turhal Doğumlu Ünlüler Kimler?

Koruluk , Tokat ilinin Turhal ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Gülüt ovacığı olup daha sonra KORULUK olarak değiştirilmiştir. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Köyün gelenekleri:KURBAN bayramında bayramın 1.günü HERKES ET YEMEĞİ ALARAK KÖYÜN ÜST TARAFINDA BULUNAN HARMANA ÇIKARAK TOPLU OLARAK YEMEK YENİR DUA YAPILIR(ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DEĞİŞMEZ), görenekleri:köyde düğünler cuma günü öğleden sonra başlar pazar günü öğleye doğru biter. ve yemek|yemekleri : BAT ÇOK ÜNLÜ BİR YEMEK ÇEŞİDİDİR HER ZAMAN YAPILIR DÜĞÜNLERDE DE TERCİH EDİLİR

Tokat iline 35 km, Turhal ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      383

1997      444

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyonvardır. Necmettin GÜR' ün muhtarlığı zamanında köy yolu asfaltlanmıştır. Köyün batısında 700 tonluk bir sulama havuzu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.