Türkiye’nin İlk Kitap Eczanesi

Türkiye’nin İlk Kitap Eczanesi

Çocuklar için yaptığı çalışmalarla oldukça ses getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk Kitap Eczanesi Bursa’da açıldı.

Çocuklar için yaptığı çalışmalarla oldukça ses getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk Kitap Eczanesi Bursa’da açıldı.

İçerisinde ilaç yerine masal kitaplarının yer aldığı bu renkli eczanede “Kitap Reçetesi” ile birlikte gelen çocuklara ücretsiz kitap hediye ediliyor. Bu proje kapsamında doktorlar muayene ettikleri çocuklara içerisinde Kitap Reçetesi bulunan bir zarf veriyorlar. Çocuklar bu reçete ile hediye kitaplarını alabiliyor.

Bursalı çocukların hizmetine sunulan bu sıra dışı eczanenin açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından 7 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Aktaş, reçete ile kitap almaya gelen çocuklara kitaplarını teslim ederken onlarla oldukça yakından ilgilendi, sohbet etti.

Kitap Eczanesi’nden verilen zarfların içinde çocukların yüzünü gülümsetecek bir başka sürpriz daha var. Zarfların içerisinden bir etkinlik kartı çıkıyor. Bu kart sayesinde çocuklar ve aileleri sene boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler arasından istedikleri beş etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecekler.

Çocukların Kitaplara Bakış Açısı Değişecek

Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının ne kadar önemli olduğunu bilincinde olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği bu proje sayesinde çocukların okuma alışkanlığı kazanmasını ve bu sayede hayal güçlerinin gelişmesini hedefliyor.

Çocuklar, iyilik, doğruluk ve benzeri birçok kavramı ilk kez ebeveynlerinin onlara anlattığı masallar ile öğrenir. Kitaplar, çocukların hayal dünyasının, konuşma becerisinin, kelime dağarcığının zenginleşmesini ve çevrelerini tanımalarına sağlarken, merak duygularını da besliyor. Bu nedenle okul öncesi ile on iki yaş arasındaki çocukların masal kitapları ile iç içe büyümesi çok önemli bir hal alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocuklara kitap okuma bilincini ve kitaba olan farkındalığı çok sıra dışı bir yöntem ile aşılamaya çalışıyor. Bu projenin ana hedefi çocuklara kitap hediye etmek değil; kitapları, doktordan aldıkları bir reçete karşılığında aldıkları için kitap okumanın ilaçlar kadar faydalı ve sağlıklı olmak gibi hayati bir ihtiyaç olduğu konusunda bilinçlendirmek.

Çocuklar Yaşadığı Toprakların Hikayeleri ve Masalları ile Büyüyecek

Çocukların kişisel gelişiminin en önemli parçası doğup büyüdüğü toprakların kültürüne hâkim olmasıdır. Çocukların okuduğu yabancı masallar, yabancı kültürleri bilinçaltlarına empoze ediyor. Bu projeyle çocukların kendi kültürünü tanıması amaçlanıyor. Bu amaçla çocuklara yerli yazarlarımızın yazdığı, kendi kültürümüzü işleyen masal ve hikâye kitapları hediye ediliyor.

Kültürümüzdeki yeri yıllar geçse de sarsılmaz olan Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi karakterler de kitap eczanesinin önünde çocuklarla vakit geçirecek ve onlara masallar anlatacaklar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel tiyatro oyuncuları milli değerimiz olan bu iki karakteri en iyi şekilde temsil edecek.

Koca Bir Nesle Dokunacak

Kitap Eczanesi, daimî olarak Bursa’daki hastanelerin bahçesinde yer alacak. Kitap Eczanesi tamamen çocukları düşünerek hayata geçirilmiş bir proje. Kitaplar, çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanmış bir kulübeden, özel tasarlanmış Kitap Eczanesi zarflarında çocuklara teslim edilecek. Masal ve hikâye kitapları hasta olan çocuklara moral olurken, gelecekte de küçüklüklerine dair tatlı bir anı olarak hafızalarında yer edecek. Çocukların kişisel gelişimi için son derece önemli olan bu proje uzun bir dönem devam edecek. Bursa’da koca bir nesil Kitap Eczanesi ile büyüyecek. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.