Türkiye’nin Sağlık Turizminde Hedefi İlk 5’e Girmek

Türkiye’nin Sağlık Turizminde Hedefi İlk 5’e Girmek

Türkiye, sağlık turizminde ve SPA’da atağa geçti. Hasta sayısında şu an dünyada ilk 10’da yer alan Türkiye, hem sahip olduğu sağlık hizmetleri hem de turizm güzellikleriyle ilk 5’e girmeyi hedefliyor.

Türkiye, sağlık turizminde ve SPA’da atağa geçti. Hasta sayısında şu an dünyada ilk 10’da yer alan Türkiye, hem sahip olduğu sağlık hizmetleri hem de turizm güzellikleriyle ilk 5’e girmeyi hedefliyor. Turizmciler, Türkiye’nin sağlık ve seyahat turizmini birleştirebilen en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirtiyor.

Hedef 2023’te 1.5 Milyon Hasta

Türkiye’nin sağlık turizmi başarısı hakkında bilgi veren Dr. Şebnem Akman Balta “Bu alanda bizim iddiamız en kaliteli ve en güncel tedaviyi vermek. Hizmet İhracatçıları Birliği verilerine göre 2021’de Türkiye’ye sağlık amaçlı 643 bin hasta geldi. Bu kişilerden 1,6 milyar dolarlık gelir elde edildi. 2022’nin ilk 6 ayında bu gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artış gösterdi. 2023’te 1.5 milyon hastanın gelmesi hedefleniyor. Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği’ne göre ise 2023 hedefimizin şu anda çok üstündeyiz, 10 milyar doları çoktan geçtik. Türkiye hem sahip olduğu sağlık hizmetleri hem de turizm güzellikleri açısından fark yaratıyor. Türkiye’ye gelip sağlık hizmeti alan bir kişi, unutulmaz bir tatil yaşayıp ülkesine geri dönüyor. Ayrıca bu turistlerin harcamaları diğer turistlere göre de çok yüksek. Bir hastadan, yüzlerce otel turistinden gelecek parayı kazanıyorsunuz” diye konuştu..
Türkiye'nin Sağlık Turizminde Hedefi İlk 5'e Girmek

Turizmin Yüzde 41’ini Oluşturuyor

SPA’ların sağlık turizmindeki yeri hakkında ise Şebnem Akman Balta “Bugün 438,6 milyar dolara ulaşan wellness endüstrisinde konaklama tesisleri 93,4 milyar dolarla ilk sırayı alırken, wellness alışverişleri sıralamada 64,8 milyar dolar ile bulunuyor. Wellness endüstrisi içinde önemli bir paya sahip SPA da büyümesini sürdürüyor. SPA, wellness turizminin yüzde 41’ini oluşturuyor. SPA turizmi yıllık ortalama yüzde 11,1 büyürken, SPA gezi sayısı ise yılda ortalama yüzde 9,6 oranında büyüme kaydediyor. Ülkelerin iç turizmine bakıldığında SPA pazarı yüzde 25 oranla 108,1 milyar dolara ulaşıyor” dedi.

‘Parlayan Tıldız Oluruz’

Dünyadaki SPA konseptleri içerisinde sadece Türkiye’ye özgü olan Türk hamamının coğrafyamıza, kültürümüze özel bir SPA konsepti olduğuna dikkat çeken Balta, “Ülkemiz, dünya SPA ve wellness sektöründe Türk hamamı ile markalaşıp dünyadaki eşsiz deneyimlerden biri haline gelebilir. Markalaşmanın öneminden her turizm kongresinde veya Türk turizmini tanıtmak için yapılan toplantılarda konuşuyoruz. Özellikle tüm beş yıldızlı otellerimizde bulunan ve sadece bize özgü olan Türk hamamı ile dünyada markalaşmak daha kolay olacaktır. Aynı zamanda, çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde Türk hamamını modernize etmek de çok önemli. Biz, Türkiye’de bulunan 13 şubemizde Türk hamamını günümüz koşullarına uyarlayarak yeni konseptler üretiyoruz, hamam ritüellerini zenginleştiriyoruz. Sağlık Turizmi sektöründe Türkiye, dünyada ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Amacımız ilk 5’e girebilmek olmalı. Türkiye’nin hak ettiği konumu elde edebilmesi için sektördeki tüm paydaşların doğru bir sıralama ile yer aldığı bir strateji geliştirilmeliyiz. Doğru adımlar atarsak Türkiye turizmde ve sağlıkta parlayan yıldız olur” diye ifade etti.

2020’de pandemiye rağmen Türkiye’ye gelen sağlık turistlerinin sayısı 726 bin civarında olduğunu aktaran Balta, Türkiye’nin sağlık sektöründeki sermayesi ve güçlü altyapısı ile pandemide, sağlık kuruluşlarının kapasite ve niteliklerinin iyi durumda olduğunu kanıtladığını kaydetti.
Türkiye'nin Sağlık Turizminde Hedefi İlk 5'e Girmek

Türk Kahvesinden Sonra Hamam Geliyor

Türkiye’nin sağlık personeli, coğrafi zenginlikleri ve fiyat avantajıyla wellness turizmi açısından dünyada eşi bulunamaz bir konuma sahip olduğunu dile getiren Balta, şunları söyledi: “Özellikle saç ektirmeye, diş tedavisi, estetik operasyonlar, onkoloji ve geriatri, yani ileri yaşın gerektirdiği bakımlar için ülkemize gelen wellness turistleri, burada Türk kahvesinden sonra Türk hamamını deneyimlemeden ayrılmak istemiyor çünkü hamamın dünyada bir muadili yok. Sağlık turizminde de çok önemli bir noktaya geldik. Yabancı misafirlerimiz en iyi cilt bakımlarını, diş, saç ekimi, burun, kalça, yüz gerdirme gibi estetik operasyonları, yaşlı bakımı olan geriatri hizmetlerini en değerli hekimlerden, kur avantajı ile ülkemizde alabiliyorlar. Bunun yanı sıra ülkemize geldiklerinde seyahat ederek, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel zenginliklerinden de faydalanabiliyorlar. Biz de bu sene Medulux isimli sağlık ve seyahat acentamızı kurarak yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermeye başladık. Ülkemiz, dünyada sağlık ve seyahat turizmini zengin hizmet seçenekleri ile birleştirebilen en başarılı ülkelerden biri konumunda.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.