Ulaş Başçayır Köyü

Ulaş Başçayır Köyü

Başçayır Köyü haberleri, Ulaş Başçayır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başçayır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Başçayır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulaş  Başçayır Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başçayır Köyü son dakika gelişmeleri, Başçayır Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Başçayır Köyü nün tarihi, Başçayır Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başçayır Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başçayır Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başçayır Köyü Resimleri ve Başçayır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Başçayır Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAŞÇAYIR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Başçayır, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Sivas il merkezine 57 km., Ulaş ilçesine ise 15 km. mesafededir. Köyde karasal iklim hakimdir. Köyde 2010 yılında başlayan ve daha sonra her yıl düzenlenen bahar şenliği kutlamaları yapılmaktadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Köyde ilkokul bulunmaktadır ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitim sisteminden faydalanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi mevcut olup, kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır.

PTT şube ve acentesi yoktur. Sağlık evi ve sağlık ocağı bulunmamaktadır. Köyü ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.