Ulaş Karagöl Köyü

Ulaş Karagöl Köyü

Karagöl Köyü haberleri, Ulaş Karagöl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karagöl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karagöl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulaş  Karagöl Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karagöl Köyü son dakika gelişmeleri, Karagöl Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Karagöl Köyü nün tarihi, Karagöl Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karagöl Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karagöl Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karagöl Köyü Resimleri ve Karagöl Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Karagöl Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAGÖL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karagöl, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Köyün kurucusu CANBEYLİ Aşiretine mensup Bünyat oğlu Yusuf (Üse Bınet) tur.Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte 1830 lu yıllar olduğu sanılmaktadır.Köy 1865 yılında nahiye yapılmış, 1865-1901 yılları arasında Sivas Sancağına , 1901 yılında itibaren Kangal Kazasına bağlanmıştır. Daha sonraki yıllarda ise tekrar köy olarak Kangal’ın Kavak Bucağına bağlanmıştır. Ulaş’ın 1990 yılında ilçe olması ile birlikte Ulaş İlçesine bağlanmıştır.

Yüzölçümü itibarıyla bölgenin en büyük köylerinden biri olan Karagöl köyünün kuzeyinde; Yeşildiyar mezrası (İtkıran) , kuzey doğusunda; Güneşli köyü (Mustohasso) , güney doğusunda; Kürkçü ve Boğaz (Köroğlu) köyleri , güneyinde ; Soğukpınar köyü (Mamaş), güney batısında; Kertme Karacaören köyü (Eskiköy), batısında ise Şenyurt köyü (Kertme) yer almaktadır.

Alevi kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Sivas iline 70 km, Ulaş ilçesine 38 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu var ama öğrenci olmadığından kapalı olup köy konağı olarak kullanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır,kanalizasyon şebekesi 2012 yılında kurulmuştur.Yaz mevsimlerinde su sorunu vardir PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.