Ulaş Karaşar Köyü

Ulaş Karaşar Köyü

Karaşar Köyü haberleri, Ulaş Karaşar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaşar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karaşar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulaş  Karaşar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaşar Köyü son dakika gelişmeleri, Karaşar Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Karaşar Köyü nün tarihi, Karaşar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaşar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaşar Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaşar Köyü Resimleri ve Karaşar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Karaşar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAŞAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karaşar, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür.

Karaşar köyünün adı karaşehir anlamına gelir. Şar şehir demektir. Karaşar köyünün kuruluşu XVIII. yüzyıl ikinci yarısına kadar dayandırılmaktadır. Köyün ilk göçerleri aslen Kırgızistan havarisinden Erzincan dolaylarına ve daha sonra da birkaç kol halinde Sivas, Kayseri ve hatta Karadeniz'e kadar ilerlemişlerdir. İlk kayıtlarda, köyde halen ikamet eden Kuruçay ailesinin büyük dedelerinden kabul edilen, Molla'nın köye yerleşik anlamda ilk temel atanlardan olduğu da görülmektedir. Karaşar köyü özellikle 1960 sonrası Türkiye'nin değişen sosyo-kültürel yapı ve ekonomik dinamiklari bağlamında doğudan batıya göçe engel olamamıştır. Yeni umutlara yelken açan bu neslin temsilcileri halen üç kuşaktır, başta metropol İstanbul olmak üzere, batının birçok kentinde yaşamlarını sürdürmektedir. 1990 sonrası hızla değişen Türkiye yapısına ayak uydurabilenler çoğunlukla kendi işlerini kurmuş durumdadır. Kalan kesim ise devlet ve hizmet sektörlerinde mütevazi hayatlarına devam etmektedirler.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Sivas iline 40 km, Ulaş ilçesine 12 km uzaklıktadır. Komşu köyler; Hacımirza ve Tutmaç köyleridir. Ayrıca köye bağlı olarak Karabaşın Ağılı isminde birde mezra bulunur. Karabaşın ağılında sadece bir sülale oturur, köyden sadece bir ev olarak ayrılmıştır.

Köyün düğünleri üç gün sürer genelde cuma sabahı başlar pazar akşamı sona erer. Yemeklerinden ilk akla gelenler mumbar, etli ekmek, hıngel diğer adıyla cırık, turşu kavurması, gözlüklü herle, ekmek aşı, gaygana,madımak,turşu kavurması,üzümlü çorba (bayramlarda ve düğünlerde) patates mıhlaması ve Sivas köftesidir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Karaşar Köyü, Sivas şehir merkezinden 250 metre daha yüksekte olması sebebi ile Sivas'tan 2,5 °C daha soğuktur. kışları soğuk yazları ılıman bir havaya sahiptir

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle 1990'lı yıllardan itibaren köyden büyük göç yaşanmıştır ama 2000'li yıllarda tekrar köye dönüş başlamıştır. Şu an köyde geniş çapta küçük baş hayvancık yapılmaktadır.

Son üç yıl içerisinde botaş petrol boru hattı sayesinde seracılık da yapılmaya başlandı ve bir geçim kaynağı daha ortaya çıktı.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum