Ulaş Kurtlukaya Köyü

Ulaş Kurtlukaya Köyü

Kurtlukaya Köyü haberleri, Ulaş Kurtlukaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurtlukaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kurtlukaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulaş  Kurtlukaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtlukaya Köyü son dakika gelişmeleri, Kurtlukaya Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Kurtlukaya Köyü nün tarihi, Kurtlukaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurtlukaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurtlukaya Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtlukaya Köyü Resimleri ve Kurtlukaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Kurtlukaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

KURTLUKAYA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kurtlukaya, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür.

Tarih çok çok eskilere dayanmaktadir Hititlerden beri önemli bir yerleşim yeridir Burada yapılı mağaralar bulunmaktadır.Köyün Hantarız (Boğazdere) yolu üzerinde, Kurtlukaya’nın “Dervişin Taşı” adı verilen yerde tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Burada yapılmış merdivenleri olan tarihi bir yer vardır. Burası hem Ermeniler hem de Türkler tarafından ziyaret edilmekteydi. Burada ören yerleri de mevcuttur. Burada halk arasında anlatılan rivayetlere göre yer altı şehri ve mağaraları bulunmaktadır. Eskiden ormanin çok olmasina karşın bugün ağaç sayısı pek azdır. Çiğdem mevkinde çok güzel bahçeler bulunmaktadir. Köyde belli dönem Ermeniler de yaşamiştir Köy halkının bir kısmı Hafik, Zara ve Kangal ilçelerinden gelmişlerdir.Homarekan aşiretine mensupturlar Bir kısmı da önce İran Horasan'dan Tunceli-Pülümür'e, oradan Kurtlukaya'ya göç etmiştir. Kurtlukaya Köyü İlkokulu 1957 yılında yapıldı.

Başlica Yemekler Hingel,Zerbet,Kömbe,Babuko gibi daha çok hamur işi yemekler vardir. Sivas iline 49 km, Ulaş ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

Köyün iklimi.il ve ilçeye göre yüksekte ve yamaçta kaldigi için çok sert geçmektedir kişın daima kuvvetlı ayaz ve kar vardir

Dışarıya göç özellikle 1960 yılında başlamış, yıllara göre sayısı daha da artmıştır. Nüfusun bir kısmı Ulaş ilçesine, bir kısmı İstanbul’a, bir kısmı da başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine göç etmiştir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayip toprak yoldur köyde elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum