Ulubey Büyükkayalı Köyü

Ulubey Büyükkayalı Köyü

Büyükkayalı Köyü haberleri, Ulubey Büyükkayalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükkayalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Büyükkayalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulubey  Büyükkayalı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükkayalı Köyü son dakika gelişmeleri, Büyükkayalı Köyü ne özgü yemekler, Ulubey Büyükkayalı Köyü nün tarihi, Büyükkayalı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükkayalı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükkayalı Köyü, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükkayalı Köyü Resimleri ve Büyükkayalı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulubey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulubey Uşak Arası Kaç Km? Ulubey Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Ulubey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Ulubey  Büyükkayalı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulubey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükkayalı, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür.

16. yüzyıl Osmanlı kayıtlarında Kayalu-yı Büzürk (Büyük Kayalı) olarak yerleşimden bahsedilmektedir. II. Bayezid dönemi tahririnde Ulugöbek'e bağlı olan köyde ikisi sipahizade olmak üzere 48 nefer bulunmaktaydı. 1520 kayıtlarına ikisi sipahizade olmak üzere 65 nefer, 1570 kayıtlarında da Uşak kazasına bağlı olan köyde 97 nefer kaydedilmiştir. 1676 tarihli Avarız defterlerinde "Kayalı-i Kebîr" olarak kaydedilen köyde 79 nefer olduğu belirtilmiştir. Cumhuriyet dönemimde köyün adı günümüzde de kullanılan "Büyükkayalık" olarak değiştirilmiştir.
Uşak il merkezine 47 km, Ulubey ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Köyde karasal iklim hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve az yağışlıdır.
Köy halkı geçimini genelde tütün ve tahıl yetiştirerek sağlamaktadır. Ayrıca son yıllarda sarımsak da revaçtadır. Bunun yanında küçük ölçekte hayvancılıkta yapılmaktadır.
Nüfusu emekliler ağırlıkta olmak üzere sürekli azalan bir yapıya sahiptir.
Köyde ilköğretim okulu vardır bunun yanında eğitim taşımalı olarak da yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde sağlı evi vardır, ancak faal değildir. Köyde PTT şubesi bulunmamaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.