"Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi" yapıldı

"Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi" yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğü'nün organize ettiği "Uluslararası Batı Asya Turizm...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğü'nün organize ettiği "Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi" düzenlenen törenle başladı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen kongrede konuşan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, modern turizm denildiğinde belirli bölgeler ve belirli şehirlerin akla geldiğini, fakat bu iller arasında yer almayan Van'ın turizm açısından büyük bir potansiyel taşıdığını söyledi. Van'ı doğa turizmi açısından önemli bir destinasyon merkezi olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Demirel, "Benim gözümde turizmin başkenti Van'dır. İlimiz; Van Kalesi, Van Gölü, Van kedisi gibi birçok tarihi ve doğal değere sahip. Örneğin, Van balığının göçü gibi muhteşem bir doğal şöleni hiç bir yerde göremezsiniz. İşte bunu değerlendirmek, bölge turizmini canlandırmak, turistleri veya bu konuda ilgili kişileri buraya çekmek sizlerin bu gün tartışması ve sonuçlandırılması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Misafirlerimize, Yüksekokulumuzun birincisini düzenlediği bu kongreye katılım gösterdikleri için tekrar teşekkür ediyorum. Bu kongrenin Van'ımıza ve bölgemize katkı sunacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Faruk Alaeddinoğlu ise, Batı Asya ülkelerini turizm araştırmaları konusunda bir araya getirmeyi amaçladıkları kongrenin ilkini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Farklı din, dil ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Batı Asya insanları yıllarca bir arada barış ve hoş görü içerisinde yaşamayı başardığı bir coğrafya olmuştur. Ancak bu gün bu görünümden biraz uzak olan bu coğrafyanın yeniden inşası, karşılıklı etkileşim ve empati kurması için yeni araçlara ihtiyaç vardır. Bu araçlardan biri şüphesiz turizmdir. Bu bağlamda bölge turizmini yeniden yapılandırma ve geleceğe hazırlama adına katkı sunmayı amaçlayan bu kongre umarım barışın inşasına da katkı sunacaktır. Bu kongreyi düzenlememizde başta Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal, sayın Valimiz Murat Zorluoğlu beyefendiye ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, Türkiye'nin tanıtımı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek "Bakanlık Türki Cumhuriyetler olsun İran olsun Arap dünyasında olsun katıldığımız fuarlarda çok daha etkin tanıtımlar yapıyoruz. Basın ağırlamaları yapıyoruz. Sektör ile birlikte ciddi işbirliklerimiz mevcut. Bu şekilde bu pazarlarda mevcut durumdan daha iyi yere getirmek için çalışıyoruz. Ülkemiz sadece kum güneş ülkesi değil, kültürel alanda doğa alanında ve bir çok alanda çok zengin bir ülke. Bugün açacağımız turizm fuarı olsun katıldığımız bu kongre olsun bu sektör işbirliğinin önemli bir göstergesi. Bunun güçlendirilmesi gerekiyor. Bölgenin kalkınması açısından da 8. düzenlenecek olan Van Turizm fuarı gerçekten çok önemli. Fuarı Bakanlık olarak her anlamda destekliyoruz. Özellikle bu kongreyi düzenleyerek Batı Asya Fuarında farkındalık yaşatan üniversitemizi ve değerlendirme kuruluna yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'ne 202'si Türkiye'den 24'ü yurt dışından toplan 226 akademsiyen katılırken 4 farklı salonda 3 gün boyunca 266 bildiri sunulacak. Kongrenin açılış törenine Van Vali Yardımcısı Ahmet Başbaydar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, kurum amirleri, akademisyenler ve çok sayıda kişi katıldı.

"Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi" yapıldı

"Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi" yapıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.