Uşak Kabaklar Köyü

Uşak Kabaklar Köyü

Kabaklar  Köyü haberleri, Uşak Kabaklar   köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaklar  köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kabaklar  köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Kabaklar  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaklar  Köyü son dakika gelişmeleri, Kabaklar  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Kabaklar  Köyü nün tarihi, Kabaklar  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaklar  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaklar  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaklar Köyü Resimleri ve Kabaklar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Kabaklar  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaklar , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili ilk yazılı bilgiler II. Bayezid dönemi tahrir defterinde geçmektedir. Bu tarihte köyden "Yağluca" adıyla bahsedilmiştir. Yerleşim, 1520 ve 1570 tahrir defterlerinde Beyad ve İlyaslı sipahi çiftliklerinin de bağlı olduğu bir köy olarak kayıt edilmiştir[1]. 1676 tarihli Avârız defterinde, köyde 15. yüzyılda yaşadığı düşünülen Şeyh Alaaddin (Uşşaki) evladından bazılarının yaşadığı belirtilmiştir[2]. Günümüzde köyde Şeyh Alaaddin Uşşaki' nin türbesi bulunmaktadır.

Uşak merkezine 16 km uzaklıktadır. Köyün içerisinden Sarıpınar deresi akmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde; arpa, buğday, yulaf, pancar ve nohut tarımı ön plandadır. Büyükbaş hayvan besiciliği ve süt üretimi en önemli gelir kaynaklarındandır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.