Uzunköprü Bayramlı Köyü

Uzunköprü Bayramlı Köyü

Bayramlı Köyü haberleri, Uzunköprü Bayramlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bayramlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Bayramlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Bayramlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayramlı köyü son dakika gelişmeleri, Bayramlı köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Bayramlı köyünün tarihi, Bayramlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayramlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayramlı, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayramlı Köyü Resimleri ve Bayramlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Bayramlıtır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Bayramlı Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayramlı, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adıyla "Şenyuva" olması sebebiyle köyün adı ilk zamanlarda tırnova olarak adlandırılmış cumhuriyetin ilanından sonra ise bir daha değiştirilmemek üzere köyün adı "Bayramlı" olarak kararlaştırılmıştır.

Bayramlı Köyünün eski bir tarihi vardır. 1800 lü yıllarda balkanlardan ve Selanik yöresinden çeşitli bölgelere göç eden Türk asıllı ailelerin mola yeri olarak burası seçilmiş ve bazıları sazlardan evler yaparak burada yaşamaya başlamışlardır. Cumhuriyetin ilanına kadar bölye bir seyir izleyen bayramlı köyü gelişerek ve hane sayısını arttırarak bugünkü şeklini almıştır.

Bulgaristan ve Yunanistan çevresinden gelen Türk asıllı aileler burada geçici olarak konaklamış daha sonra kalıcı bir mekan bulabilmek için yer aramaktan vazgeçip bu bölgeye yerleşim yeri kurmaya karar vermişlerdir. Birçoğu sazlıklardan oluşan 200 hane ile o zamanki adı Tırnova olan bayramlı köyünü kurmuşlardır.

Bayramlı köyünde yılda bir defa olmak üzere mayıs ayında doğaya saygı yürüyüşü ve festivali düzenlenmektedir. Bu festivale istanbuldan ve trakyanın diğer yerleşim merkezlerinden binlerce kişi katılmaktadır. Köyün yazılı bir kültürü veya geleneği yoktur, fakat halk arasında bilinen yemek çeşitleri tarhana çorbası pirinç pilavı vs. dir.

Edirne iline 67 km, Uzunköprü ilçesine 15 km İstanbul iline ise 225 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Kış mevsimi oldukça sert ve yağışsız yaz mevsimi ise oldukça sıcak ve kurak geçmektedir. karasal iklim içerisinde bulunması sebebiyle yağış fazla görülmemektedir. kış aylarında ortalama hava sıcaklığı en düşük -25 en yüksek -3 derece olarak görülmektedir. yaz mevsiminde ise en düşük 28 en yüksek ise 46 derecedir yaz mevsimi ortalama sıcaklığı 38 derece olarak tespit edilmiştir Ergene havzasında bulunması itibarıyla 9 ay yağış olmadığı bilinmektedir

Köyün resmi nüfus kütüğüne kayıtlı kişi sayısı tam olarak bilinmemektedir. Nüfus kütüğüne kayıtlı birçok kişi ağırlıklı olarak istanbul ve diğer illerde ikamet etmektedir

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarım genelde modern yöntemlerle yapılmaktadır. Buğday ve ayçiçeği nöbetleşe olarak ekilir. Sulama imkânı olan alanlarda mısır ve ihtayaca yönelik sebze üretimi yapılır. Hayvancılıkta son yıllarda ahır hayvancılığı revaçtadır. Büyük baş hayvanlar ilkbahar mevsiminden itibaren meralara çıkarılır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Yüksek hızda ADSL erişimi ve kablo tv hizmeti vardırSağlık ocağı ve sağlık evi vardır ve haftada bir gün doktor gelmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.