Uzunköprü Çavuşlu Köyü

Uzunköprü Çavuşlu Köyü

Çavuşlu Köyü haberleri, Uzunköprü Çavuşlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çavuşlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Çavuşlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Çavuşlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavuşlu köyü son dakika gelişmeleri, Çavuşlu köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Çavuşlu köyünün tarihi, Çavuşlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavuşlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çavuşlu, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çavuşlu Köyü Resimleri ve Çavuşlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Çavuşlutır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Çavuşlu Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çavuşlu, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, ismini burada çiftliği olan bir çavuştan almıştır. Köyün yeri eskiden tren yolu yamacında iken daha sonra şimdiki yerine intikal etmiştir. Köy 1919 yılında Yunan işgaline maruz kalmış ve bu işgal üç sene sürmüş olup Kasım 1922'de sona ermiştir. 3 Kasım 1922`de on yedi kişi kursuna dizilmiştir. Şehitlik köy merkezindeki caminin yanında bulunmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı, yaklaşık yüz haneli şirin bir köydür. Yerel halk çiftçilik, hayvancılık ve kömürcülük ile uğraşırken köye göç eden kesim ise buradaki maden ocaklarında ve mevsimlik olarak tarımda yerel halka yardım etmektedir.

Edirne iline 110 km, Uzunköprü ilçesine 28 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Uzunköprü Tarım Borsası'nın Türkiye Tarım Borsası'ndaki Buğday ve Ayçiçeği bakımından büyük paya sahip olmasında Çavuşlu'nun etkisi, tarım alanlarının genellikle güneye bakmasından dolayı büyüktür.

 

Köyün -bilinen- en önemli yer altı zenginliği linyit kömürdür. Maden ocaklarından çıkan kömür, paketlenerek satılmaktadır. Kömür satımı Türkiye genelinde hem fabrikalara hem de evlere yapılmaktadır...

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.