Uzunköprü Dereköy Köyü

Uzunköprü Dereköy Köyü

Dereköy Köyü haberleri, Uzunköprü Dereköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dereköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Dereköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Dereköy köyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereköy  , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereköy Köyü Resimleri ve Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dereköy , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı daha önceleri Dereikebir iken daha sonra yapılan değişiklik ile Dereköy ismini almıştır.köy 90 lı yıllarda nüfus olarak çok fazla idi .göç sayısı artınca nüfus düştü.

Edirne il merkezine 83 km, Uzunköprü ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde OR-KÖY tarafından yaptırılmış olan 10 ton süt kapasiteli süt entegre tesisi bulunmaktadır.fabrika köye ait değildir

Köyde 2006 yılında yapılan çalışmalar sonucu ilköğretim okuluna yeni bir yüz kazandırılmıştır. Köyün 2005 yılında altyapı çalışmaları tamamlanarak kanalizasyon döşenmiştir. Köyde faal olmayan bir sağlık evi bulunmaktadır. Köyün yolları stabilize asfalttır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.