Uzunköprü Gazimehmet Köyü

Uzunköprü Gazimehmet Köyü

Gazimehmet Köyü haberleri, Uzunköprü Gazimehmet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gazimehmet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Gazimehmet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Gazimehmet köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gazimehmet köyü son dakika gelişmeleri, Gazimehmet köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Gazimehmet köyünün tarihi, Gazimehmet köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gazimehmet köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gazimehmet  , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gazimehmet Köyü Resimleri ve Gazimehmet köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Gazimehmet Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gazimehmet , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Gazimehmetköyü Yunanistan'dan(Selanik)gelenler tarafından rum köyü olan bu köye yerleşilmesiyle kurulmuştur.(Atatürk ün karga kovaladığı çiftliğin yer aldığı angaza (lankadias) göçmenleri çoğunluktadır. Ki bu çiftlik ulu önderin annesinin öz kardeşi zübeyde hanıma aittir. yani zübeyde hanım'da Langazalı'dır).Günümüzde köyde meskun olanların çoğu Zübeyde Hanım'ın memleketi olan Langaza ve Doyran'dan mübadele ile göç etmişlerdir. Köyde yaşayanların 1350'li yıllarda Karaman civarından Rumeli'ye iskan edildiği bilinmektedir. Eski adı Kadıköydür.Daha sonra Gazimehmet köyü olarak isim değişikliği yapılmıştır.

Gelenek ve görenekleri trakyaya özgüdür.Misafirperver bir yapıya sahip olan köy,çalışkanlığı ve tutumluluğu ile öne çıkmaktadır.Muhacir olan köy,düğünlerini genel olarak cumadan başlatıp pazar akşamı bitirir.Ancak yeni yeni salon düğünlerine geçiş başlamıştır.Köyde bayramlaşma önce camide başlar ve mezarlık ziyaretinden sonra halk evine gider.Bayram sabahları genelde kahvaltı sütlü çorba adı verilen muhacir kökenli bir çorba ile yapılır.Yemek olarak genel Türk mutfağı ve trakya usulü yemekler yapılır.halk kışlık olarak tarhana,kuskus, yufka,sütlü lor gibi yiyeceklrini yazdan yapıp kışın afiyetle yer.İnsan olarak saygılı bir halk olan gazimehmet köyü sakinleri okul,öğrenci ve öğretmene gereken önemi sunar.Köy gençleri en az lise mezunudur.Köyde okur yazar olmayan yok denecek kadar azdır.

Edirne iline 85 km, Uzunköprü ilçesine 22 km,Hayrabolu 21 km. uzaklıktadır.İki ilçe arasında bulunmaktadır.Arazisi sulak değildir.Baraj yapımı bitmiştir

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarım genelde modern yöntemlerle yapılmaktadır. Buğday ve ayçiçeği nöbetleşe olarak ekilir. Sulama imkânı olan alanlarda mısır ve ihtayaca yönelik sebze üretimi yapılır. Hayvancılıkta son yıllarda ahır hayvancılığı revactadır. Büyük baş hayvanlar ilkbahar mevsiminden itibaren trakya antropojenlerine çıkarılır. Köy dışından gelenlerin sahip olduğu kömür işletmeside köy sınırlarında mevcuttur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. ancak sağlık evi vardır.Ebesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.