Uzunköprü Kırkkavak Köyü

Uzunköprü Kırkkavak Köyü

Kırkkavak Köyü haberleri, Uzunköprü Kırkkavak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırkkavak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Kırkkavak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Kırkkavak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkkavak köyü son dakika gelişmeleri, Kırkkavak köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Kırkkavak köyünün tarihi, Kırkkavak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkkavak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkkavak , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkkavak Köyü Resimleri ve Kırkkavak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Kırkkavak Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırkkavak, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün en önemli tarihi dokusu Sultan II. Murad'ın damadı, Fatih Sultan Mehmet Han'ın eniştesi akıncı beyi, Mora Fatihi Gazi Turhan Bey Türbesi ve Camii'dir. Köyün ismi Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de geçmektedir. Türbe ve cami, restorasyonun ardından 31 Ekim 2008 günü kılınan ilk cuma namazı ile ibadete açılmıştır. Köylünün çoğu Bulgaristan göçmenidir. Osmanlı Rus Harbi bu göçün sebebidir.

Gelenek ve göreneklerine bağlı kalan tek köydür diyebiliriz. Düğünlerde damat tıraşı kına gecesi gelin alayı oluyor. Bütün köylüye ve dışarıdan gelen misafirlere yemek veriliyor. Düğünler genellikle evlerin bahçesinde yapılıyor.mevlütler yemekli yapılıyor.ağustos 2008'de tamamlanması düşünülen Gazi Turhan Bey Türbesi de görülmesi gereken tarihi eserlerden biri.

Köyde son zamanlarda Gazi Turhan Bey’i Anma Şenlikleri yapılmaktadır. Ayrıca Türbe yeniden düzenlenmiş ve ilçenin tarihi değerlerinin önemli bir parçası olmuştur.

Edirne iline 75 km, Uzunköprü ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle bahçecilik başlıca tarım uğraşısıdır. Son zamanlarda seracılık faaliyetleri artmış ve devletimizin de teşvikiyle önemli bir gelir kapısı olmuştur.

 

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.