Uzunköprü Kurdu Köyü

Uzunköprü Kurdu Köyü

Kurdu Köyü haberleri, Uzunköprü Kurdu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurdu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Kurdu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Kurdu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurdu köyü son dakika gelişmeleri, Kurdu köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Kurdu köyünün tarihi, Kurdu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurdu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurdu , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurdu Köyü Resimleri ve Kurdu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Kurdu Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kurdu, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Edirne iline 80 km, Uzunköprü ilçesine 13 km uzaklıkta olan köy ulaşım güzergahı bakımından rahat olmasına karşın ulaşımı sağlayan yol hatlarının aşırı derecede bozuk olmasından standart sürelerde seyahatten ve kaliteli ulaşım imkanlarından yoksun durumdadır.Köy ve etrafı genelde irili ufaklı tepeciklerden oluşmaktadır.Türkiye'nin en Batısında sınıra en yakın köyler arasındadır.Meriç Nehrinin kıyısında bulunan köy tarımsal zenginlikleri ile göz doldurmakta olup Osmanlı döneminde akıncı beylerinin karargâh noktası üzerinde olduğu düşünülmektedir.Bitki örtüsü klasik Bozkır olmakla berabek makilik alanlarda yer yer görülmekte, nehre yakın noktalarda ise zengin bitki ve hayvan familyasına sahiptir.Son yıllarda yapılan bilinçsiz avlanma ile beraber eskiden göçebe kuşların uğrak noktası olmasına rağmen şimdilerde bu durum yıllara göre kuş sayısında azalma göstermektedir.

Trakya karasal ikliminin en sert yaşadığı ender bölgelerden olan köy kışın geçen soğuk kış ve yaz aylarındaki aşırı sıcakları bünyesinde taşımaktadır.Bahar yağmurlarının istinasız bir düzen içerisinde yağdığı köyde sonbaharlar diğer Trakya yerleşmelerine göre daha soğuk geçmektedir.Son yıllarda eski yıllara göre kar yağışının oldukça az olması küresel ısınmanın ve düzensiz hava hareketlerinin etklileri olarak yorumlanmaktadır.Buna karşın kışlar oldukça sert şekilde soğuk geçmektedir.İlkbahar ayının gelişi ile beraber doğanın eşsiz güzelliğini cömertçe sunan köy tabiatı yaz aylarının getirdiği aşırı sıcak ve nemli havası ile köylülere oldukça zor günler yaşatmaktadır.

Köy nüfusu artan sanayi akımları ve geçim sıkıntısı ile beraber 1990 ların ortası ve 2000 lerin başı ile beraber oldukça hızlı göç vermiş ve genelde İstanbul olmak üzere çevre illere göç etmiştir.Göç nedenlerinin başında;artan refah isteği,geçim sıkıntısı,miras paylarının bölünmesi,şehirleşmenin cazipliği ve iş fırsatları gelmektedir.

Köyün ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayalı olmaklar beraber köy bünyesinde yaşayan bazı kimselerin düzenli olarak en yakın ilçelere çalışmaya gittiği gözlemlenmektedir.Tarım da makineleşmeye geçilince köylünün refah seviyesi artmış bununlar beraber nüfusun artışı yine üretilen ürünleri bölmeye başlayınca bir takım sıkıntılar baş göstermiş ve köyün gençleri diğer illere temelli ya da mevsimlik olarak çalışmaya gitmişleridir.Süt toplama merkezinin bulunduğu köyde önemli gelir kaynaklarından olan süt köylülerin aylık ödeme şeklinde bellirli süt firmalarına mallarını satması ile ekonomiyi diri tutmaktadır.Küçükbaş hayvancılığın da önemli olduğu köyde belirli aileler irili ufaklı sürürlerle küçükbaş hayvancılık faaliyetlerini sürdürmektedir.

Köyde 2000 yılına kadar faaliyette bulunan köy okulu öğrenci nüfusunun düşmesi ile beraber kapanmıştır.Öğrenciler en yakın ilçeye taşımalı olarak eğitim almaya gitmektedirler.Köyde yine 2002 yılına kadar faaliyette olan köy sağlık ocağı nüfusun yetersiz kalması ile beraber kapanmış bu yıldan itibaren köye her salı günü ilçeden 1 saatlik hizmet süresi ile Sağlık Bakanlığınca doktor görevlendirilmiştir.Haberleşme imkanlarının yüksek olduğu köyde;Telefon,telgraf, İnternet ve posta ağı Türkiye standartlarındadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.