Uzunköprü Süleymaniye Köyü

Uzunköprü Süleymaniye Köyü

Süleymaniye Köyü haberleri, Uzunköprü Süleymaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Süleymaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Süleymaniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Süleymaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Süleymaniye köyü son dakika gelişmeleri, Süleymaniye köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Süleymaniye köyünün tarihi, Süleymaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Süleymaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Süleymaniye , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Süleymaniye Köyü Resimleri ve Süleymaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Süleymaniye Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Süleymaniye, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinden doksanüç harbinin 1877-1878 patlak vermesiyle kırk hanelik gelen göçmen Gacal ailelerinin başında Süleyman Bey tarafından yöreye yerleşilmiş olup 136 yıllık geçmişi vardır. Yerleşilen yörede daha önceden Çingeneler yaşamakta iken Süleyman Bey gelince yöreyi tamamen terk etmişlerdir. Bundan dolayı bölgede gayriresmi olarak köyün adı 'Çingene merası' olarak kullanılmakta olup resmî kayıtlarda köyün adı "Süleymaniye" olarak geçmektedir. Köyde ciddi bir göç yaşanmış olup, göç alan yerler Almanya, İstanbul ve Uzunköprü öncelikli olarak sayılabilir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri

Edirne iline 85 km, Uzunköprü ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve madenciliğe dayalıdır. Linyit kömür işletmeleri sayesinde köy halkı geçimini sağlamaktadır. Arazi varlığı olarak; komşu köylerle kıyaslandığında arazi miktarı düşüktür. Köy sınırları içerisinde kalan arazinin büyük bir kısmı Ormanlarla kaplıdır. Arazisinin büyük bir kısmı Temel tarım ürünü buğday ve süpürge teli (süpürge darısı) üretimi için kullanılmaktadır. Bölgenin en yüksek yeri (Haremi Tepe) olduğu için sulama sorunu vardır.

Köyde Süleymaniye ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır fakat ebe olmadığından kapalı durumdadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup,köy içi yolları stabilize yoldur, halk yazın toz ve topraktan kışın çamurdan sıkıntılı ve problemli zamanlar yaşamakta olup köy tüzel kişiliğinden çözüm bulmasını istemekte ve beklemekte olmalarına rağmen konuyla ilgili çözüm gerçekleştirilmemektedir. kanalizasyon çalışması sebebi ile köy yolları bozulmuş ve tamiratı yapılmamıştır. Köyde elektrik ve sabit telefon hatları vardır.Elektrik hatları 2007 sonu itibarıyla yenilenmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.