Uzunköprü Sultanşah Köyü

Uzunköprü Sultanşah Köyü

Sultanşah Köyü haberleri, Uzunköprü Sultanşah köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sultanşah köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Sultanşah köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Sultanşah köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sultanşah köyü son dakika gelişmeleri, Sultanşah köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Sultanşah köyünün tarihi, Sultanşah köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sultanşah köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sultanşah , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sultanşah Köyü Resimleri ve Sultanşah köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Sultanşah Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sultanşah, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Osmanlı Dönemi'nde yüksek yerde bulunması sebebiyle çeşitli padişahların vezirlerin konaklama yeri olmuştur.Adını buradan almaktadır. Köy mezarlığında padişah ve vezir mezarları mevcut denilsede bu bir rivayetten ibarettir. Köyün büyük bölümünü Eski osmanlı zamanında Bulgaristandan 93 harbi denilen 1877-1878 de başlayan Osmanlı-Rus savaşı zamanında bulgar zulmunden kaçan (osmanlılarda diğer adıyla Yardımcı anlamamına gelen ve bugünkü adıyla Pomak tabir edilen POMAK'lar tarafından kurulmuştur. Dilleri Bulgarca Diline çok benzeyen bir dilden oluşur.

Edirne iline 89 Km., Uzunköprü ilçesine 22 Km. uzaklıktadır.

Köy halkı genelde orta düzey zengin yapıya sahiptir. Eğitim durumu orta derecededir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve [hayvancılığa]dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak,taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon ağı vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı olmasına rağmen hizmet vermemektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup; köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum