Uzunköprü Türkobası Köyü

Uzunköprü Türkobası Köyü

Türkobası Köyü haberleri, Uzunköprü Türkobası köyü güncel son dakika gelişmeleri, Türkobası köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Türkobası köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Türkobası köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Türkobası köyü son dakika gelişmeleri, Türkobası köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Türkobası köyünün tarihi, Türkobası köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Türkobası köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Türkobası , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Türkobası Köyü Resimleri ve Türkobası köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Türkobası Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Türkobası, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Eski ismi Göne'dir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Edirne iline 83 km, Uzunköprü ilçesine 23 km uzaklıktadır. Karapınar, Altınyazı ve Balabanköy (Balabankoru) yakınlarındadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır Ancak öğrenci azlığından 7 km uzaklıktaki Karapınar İ.Ö.O'na taşınmaktaır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün giriş ve çıkışlarında belirli yerlerinde kamera sistemleriyle donatılmıştır. Köye ait Top Sahası bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.