Uzunköprü Yağmurca Köyü

Uzunköprü Yağmurca Köyü

Yağmurca Köyü haberleri, Uzunköprü Yağmurca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yağmurca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Yağmurca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Yağmurca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağmurca köyü son dakika gelişmeleri, Yağmurca köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Yağmurca köyünün tarihi, Yağmurca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağmurca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağmurca , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağmurca Köyü Resimleri ve Yağmurca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Yağmurca Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağmurca, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Yağmurca halkının tamamı Pomak'tır ve Pomak gelenek ve görenekleri görülmektedir. Ayrıca her Mart ayında Cumartesi günleri Martina Sabuta denilen bayram benzeri eğlenceler düzenlenir. 6 Mayıs'ta Hıdrellez kutlanır ve o gün köyde genel olarak köy sakinleri piknik yapar.

 

Yemek kültürü

Köyde belli başlı ve en çok yapılan yemekler;

Kuru fasulye

Luçnik (soğanlı börek)

Brakunek (unlu-mantarlı bir çeşit yemek)

Isırgan otu çorbası

Nohut ekmeği(arife günlerinde muhakkak yapılır)

Edirne iline 91 km, Uzunköprü ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ,hayvancılık ve madenciliğe dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Elektrik tesisatı yeni değişmiştir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.