Van’da ilk yardım farkındalık eğitimi verildi

Van’da ilk yardım farkındalık eğitimi verildi

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, ilk yardım ile hayat kurtarmak için...

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, ilk yardım ile hayat kurtarmak için genel ilk yardım bilgileri farkındalık eğitimi verildi.

Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimin Van Sanayi Ticaret Odası (VANTSO ) toplantı salonunda 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, sosyal farkındalık programları kapsamında hazırlanan ilk yardım kursu çok önemli olduğunu söyledi. Kartal, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen "Genel ilk yardım bilgileri farkındalık eğitimi ilk yardım ile insanların hayatlarını kurtarmak" için 112 acil şube eğitmenlerince eğitim verildiğini belirtti. Eğitim süresinin 4 saat olduğunu ve eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verildiğini ifade eden Dt. Kartal, "İlk yardıma çok önem veriyoruz. Günlük yaşantımızda da ilk yardımı bilmek çok önemli. Amacımız her yerde ve her evden bir ilk yardımcı yetiştirmek. Günlük yaşamımızda gerek sokakta gerek evimizde çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu anlamda kazalarda zarar gören kişiye yapılacak ilk müdahale hasta veya yaralının hayatının kurtulmasına ve kalıcı hasarlar almasını engellemeye vesile olacaktır" dedi.

Eğitime Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgükçe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gükyer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve partililer katıldı.

Van’da ilk yardım farkındalık eğitimi verildi

Van’da ilk yardım farkındalık eğitimi verildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.