Yenice Güney Köyü

Yenice Güney Köyü

Güney Köyü haberleri, Yenice Güney köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güney köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Güney Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Yenice Güney köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güney köyü son dakika gelişmeleri, Güney köyüne özgü yemekler, Yenice Güney köyünün tarihi, Güney köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güney köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güney, Karabük ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güney Köyü Resimleri ve Güney köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenice Karabük Arası Kaç Km? Yenice Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Yenice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Yenice Güney Köyünde doğan biri var mı? Yenice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güney, Karabük ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür.Selçuklu döneminden itibaren, bölgenin önemli bir yerleşim ve geçim yeridir. Selçuklu’dan önce de eski Yunanlar olan Elenlerce meskun idi. Osmanlı döneminde 15. Yüzyılda Bolu’ya bağlı bir nahiye idi. Şimdilerde ise Yukarı Güney Köyü olarak bilinmektedir.
Köyün gelenek, ve görenekleri hakkında pek fazla bilgi yoktur. Ancak halk arasında dilden dile yayılan söylentiler, efsaneler ve anonim eserler yayılmaktadır. Geleneksel yemekleri Karamancar, Cacık, Mısır Çorbası, Hoşaf, Cevizli Beyaz Helva ve Pestil'dir.[
Karabük iline 34 km, Yenice ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, tipik Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi Ormancılık,Besicilik ve Tarım'a dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak eğitim verilmemektedir. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur, fakat her hafta Perşembe günleri bir doktor köy sakinlerinin yardımına gelmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol çakıl olup bozuktur. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.