Yenice Yirmibeşoğlu Köyü

Yenice Yirmibeşoğlu Köyü

Yirmibeşoğlu Köyü haberleri, Yenice Yirmibeşoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yirmibeşoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Yirmibeşoğlu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Yenice Yirmibeşoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yirmibeşoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Yirmibeşoğlu köyüne özgü yemekler, Yenice Yirmibeşoğlu köyünün tarihi, Yirmibeşoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yirmibeşoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yirmibeşoğlu, Karabük ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yirmibeşoğlu Köyü Resimleri ve Yirmibeşoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenice Karabük Arası Kaç Km? Yenice Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Yenice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Yenice Yirmibeşoğlu Köyünde doğan biri var mı? Yenice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yirmibeşoğlu, Karabük ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür.

köyde kazancılar ve yirmibeşler adında mahalleler olup,kazancı ,yirmibeş, karagül, incebacak olmak üzere dört soyadı bulunur.köy 1999 yılında GÖKBEL köyünden ayrılarak mahaleden köy durumuna geçmiştir.çok eskilerden beri bu köylerde yaşantı olduğu bazı eski mezarlrdan anlasşılmaktadır.kyde birde tarihi ahşap cami vardır.yapılış tarihi belli olmayıp yapan kişinin o köyün en zengini olarak bir kadın yaptırdığı söylenmektedir.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köyde kara mancar yemeği ve kara mancar dolması yapılmaktadır. Nişasta ve yumurtadan yapılan gütçek adında bir kızartması bulunur. Dana baklasından helva yapılır. Köy eski geleneklerini sürdürmeye çalışmakta olup misafirperverdir.köy dışarıya çok göç vermekte olup bayramlarda ve düğünlerde köy dolup taşmaktadır.
Karabük iline 31 km, Yenice ilçesine 9 km uzaklıktadır.kişları soğuk yazları güneşli ve ormanın etkisiyle serin olmaktadır. arazi yapısı engebelidir. köydeki evlerin çoğu ahşaptır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.en önemli geçim kaynağı ormancılıktır.köyde ikamet eden her erkek ormana çalışmaya gider Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol mıcırlı olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.kye yeni içme suyu şebekesi yapılmıştır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.